Super League 1, ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Νίκησε με… ανατροπή και ελπίζει

Τεράστια βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει στην ουρά πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος μετά από σχεδόν πέντε μήνες έπειτα από τη νίκη του στην πρεμιέρα επί της Κηφισιάς,

πανηγύρισε το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα με 2-1 επί του Αστέρα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κατάσταση που επικρατεί στα… χαμηλά.

Οι Αρκάδες μπορεί να προηγήθηκαν με γκολ του Μιριτέλο, ωστόσο στη συνέχεια ο ΠΑΣ κατάφερε να ανατρέψει μέσα σε τέσσερα λεπτά το ματς με Παμλίδη και Λεό και να κρατήσει τους πολύ σημαντικούς τρεις βαθμούς στο δεύτερο μέρος.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης: Έτσι ξεκίνησαν

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στην εστία, τους Τσαούση, Εραμούσπε, Παντελάκη και Σόρια τετράδα στην άμυνα, τον Καραχάλιο με τον Τζίνο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Ροσέρο και Παμλίδη στις δύο πλευρές και τον Λέο πίσω από τον προωθημένο Κόντε στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς στον Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Χουχούμη, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς και Γκαρθία τετράδα στην αμυντική γραμμή,

τους Γκος και Μουνάφο στον χώρο του κέντρου και τους Ζουγλή, Κρεσπί και Σίτο τριάδα πίσω από τον Μιριτέλο στην κορυφή της επίθεσης.

Ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά από τον ΠΑΣ Γιάννινα

Παρά τον βροχερό καιρό στα Ιωάννινα ο αγωνιστικός χώρος των Ζωσιμάδων ήταν χαλί και πάνω του παίχτηκε ένα πολύ «γεμάτο» πρώτο μέρος με γκολ, ευκαιρίες και ανατροπή!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε με ενθουσιασμό, αλλά ο Αστέρας πήρε τα ηνία γρήγορα και μαζί το προβάδισμα στο 10′ όταν ο Καστάνιο έβγαλε μια βαθιά μπαλιά και ο Μιριτέλο έφυγε στην πλάτη του Παντελάκη και με προβολή έκανε το 0-1, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς.

Ξαφνικά, ωστόσο, το σκηνικό άλλαξε με τον ΠΑΣ να γίνεται το αφεντικό, να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση.

Στο 18′ το σουτ του Τζίνο πέρασε δίπλα από το κάθετο, στο 22′ η κεφαλιά του Παντελάκη μετά από γέμισμα του Σόρια σταμάτησε στο δοκάρι,

στο 28′ το δυνατό σουτ του Καραχάλιου βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο και στο αμέσως επόμενο λεπτό νέο σουτ του Τζίνο πέρασε πάνω από το οριζόντιο.

Όλα έδειχναν ότι η ισοφάριση ερχόταν, όπως και συνέβη στο 32′ όταν ο Κόντε είδε τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στο δυνατό του σουτ και ο Παμλίδης στο ριμπάουντ από πλάγια θέση βρήκε δίχτυα με τη μία για το 1-1.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν έμειναν μόνο στην ισοφάριση, αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά γύρισαν και το παιχνίδι επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία τους.

Στο 36′ ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ φέρνοντας γλυκά την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Λεό νικώντας τον Ζουκάνοβιτς στον αέρα βρήκε δίχτυα με κεφαλιά με τη βοήθεια του δοκαριού γράφοντας το 2-1 και στέλνοντας τον ΠΑΣ μπροστά στο σκορ στα αποδυτήρια.

Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά το πλασέ του Κρεσπί πέρασε μόλις άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε το προβάδισμα και… ανέπνευσε στην ουρά

Ο Αστέρας έπρεπε να βρει τρόπο να απειλήσει περισσότερο για να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο δεν μπορούσε να φτιάξει μεγάλες ευκαιρίες, με εξαίρεση ένα γυριστό σουτ του Κρεσπί στο 57′ που δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τον ρυθμό και τις φάσεις του πρώτου, με τους Αρκάδες να προσπαθούν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, αλλά τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην προβληματίζεται.

Ένας τραυματισμός του Σίτο στα πλευρά δεν του επέτρεψε να συνεχίσει στο ματς, με τον εξτρέμ του Αστέρα να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για εξετάσεις,

με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος στο 65′ με τον Παπαδόπουλο να αποκρούει το σουτ του Ροσέρο από δύσκολη γωνία.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μιριτέλο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα αν είχε πιάσει πιο δυνατά την κεφαλιά, που δεν ανησύχησε στην προκειμένη περίπτωση τον Κλέιμαν.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να κάνει συντήρηση του 2-1 και να σφίξει ανασταλτικά, πανηγυρίζοντας στο τέλος μια σημαντική νίκη.

Στο 91′ πάντως οι Αρκάδες άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Μάντζη μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σόρια, Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (91′ Κιάκος), Παμλίδης, Λεό (76′ Μπάλαν), Κόντε (76′ Ριένστρα)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χουχούμης (74′ Άλβαρες), Καστάνιο (88′ Βαλιέντε), Ζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Μουνάφο, Γκος (46′ Αλάγκμπε), Ζουγλής, Κρεσπί (74′ Μάντζης), Σίτο (64′ Ντιαρά), Μιριτέλο