Super League 1, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2: Έβγαλε την υποχρέωση – Δύο αυτογκόλ ο Ζουκάνοβιτς

Η ΑΕΚ παρά τις απουσίες που είχε, φρόντισε να μετατρέψει σε εύκολο το κυριακάτικο απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια και με το 4-2 επί του Αστέρα Τρίπολης

να περάσει προσωρινά στην κορυφή περιμένοντας το ματς του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι και το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο αργότερα.

Η Ένωση καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο μέρος ουσιαστικά με τον «καυτό» Πόνσε να βρίσκει ξανά δίχτυα και με δύο αυτογκόλ του Ζουκάνοβιτς να πάει με 3-1 μπροστά στο σκορ, με τον Αστέρα να μειώνει με πέναλτι του Μπαρτόλο.

Στο δεύτερο μέρος, οι κιτρινόμαυροι έκαναν διαχείριση του σκόρ ανεβάζοντας ξανά ρυθμό μετά τις αλλαγές του Αλμέιδα και έφτασαν και σε ένα τέταρτο τέρμα με τον Λιβάι να βρίσκει ξανά δίχτυα στην επανεμφάνισή του

και τον Μιριτέλο στο φινάλε να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Ντεμπούτο για τον Λιούμπισιτς, ο οποίος πέρασε στο 78′, αποχώρησε με μυικό πρόβλημα ο Άμραμπατ.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

Λόγω του χτυπήματος που αποκόμισε ο Βίντα στην προπόνηση, ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ μαζί με τον Κάλενς, με τους Πήλιο και Ραντόνια να διατηρούνται στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής και τον Στάνκοβιτς στην εστία.

Ο Λιούμπισιτς ήταν στον πάγκο και στον άξονα της μεσαίας γραμμής πλάι στον Πινέδα τοποθετήθηκε ο Μάνταλος, με τον Ελίασον δεξιά και τον Αμραμπατ αριστερά, ενώ ο Τσούμπερ κινούνταν πίσω από τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Γραμματικάκη στο τέρμα, τους Χουχούμη, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο και Λύρατζη τετράδα στην άμυνα,

τους Γκος και Γιαμπλόνσκι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τον Μπαρτόλο μπροστά τους, τους Κρεσπί και Καλτσά στα δύο άκρα και τον Μιριτέλο στην κορυφή.

Καταιγιστική επιθετικά ΑΕΚ, Πόνσε on fire και μοιραίος Ζουκάνοβιτς

Η ΑΕΚ μπήκε με πολύ επιθετικές διαθέσεις, είχε εξαιρετική κυκλοφορία και ανάπτυξη και με υπομονή προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Αστέρα επιχειρώντας κάποια μακρινά σουτ το πρώτο τέταρτο με Ελίασον, Ραντόνια και Τσούμπερ, με τον Γραμματικάκη να πραγματοποιεί μια ωραία επέμβαση στην προσπάθεια του Σουηδού.

Ο Αστέρας πέρα από ένα φαλτσαριστό σουτ του Λύρατζη στο 11′ εκτός περιοχής δεν μπορούσε να απειλήσει την ΑΕΚ, η οποία αύξανε την πίεσή της και πήρε το προβάδισμα στο 25′ με όπλο ξανά τις στατικές φάσεις.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Πόνσε βρήκε λίγο την μπάλα και ο Ζουκάνοβιτς στην προσπάθειά του να διώξει με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 της Ένωσης.

Άμεσα η ΑΕΚ έφτασε και σε ένα δεύτερο γκολ με τον «καυτό» Πόνσε να σκοράρει το έκτο του τέρμα στα τελευταία τρία παιχνίδια.

Στο 27′ ο Ελίασον σέντραρε και ο Αργεντινός φορ μέσα στην καρδιά της περιοχής του Αστέρα με κεφαλιά έγραψε το 2-0, αποδεικνύοντας την τρομερή φόρμα στην οποία βρίσκεται.

Οι κιτρινόμαυροι διαχειρίζονταν εύκολα το προβάδισμα, παίζοντας με συγκέντρωση και καλό passing game και φτάνοντας και σε τρίτο γκολ στο 43′ με δεύτερο αυτογκόλ του Ζουκάνοβιτς!

Ο Πινέδα πάσαρε στον Ελίασον που είχε αλλάξει πλευρά στα αριστερά, ο Σουηδός προχώρησε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα προς τον Πόνσε, αλλά ο Ζουκάνοβιτς που έβαλε την προβολή για να κόψει έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα του Γραμματικάκη για το 3-0.

Μάλιστα οι κιτρινόμαυροι που ήταν καταιγιστικοί όταν έβγαιναν μπροστά, είχαν δύο λεπτά αργότερα μια τεράστια ευκαιρία και για τέταρτο γκολ με τον Τσούμπερ να βγάζει μια τρομερή μπαλιά στον Άμραμπατ, αυτός να σεντράρει, αλλά η προβολή του Πόνσε έστειλε την μπάλα μόλις δίπλα από το κάθετο.

Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με πέναλτι. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Καστάνιο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Μήτογλου και με τη χρήση του VAR οι Αρκάδες πήραν το πέναλτι με τον Μπαρτόλο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

Η ΑΕΚ έφτασε εύκολα στο 4-2 με τον Λιβάι να σκοράρει και τον Λιούμπισιτς να ντεμπουτάρει

Η ΑΕΚ έριξε τον ρυθμό της στο δεύτερο μέρος, κάνοντας σχετικά εύκολη διαχείριση του υπέρ της σκορ. Ευκαιρίες δεν δημιουργούνταν, με τον Αμραμπατ στο 58′ να βλέπει τον Γραμματικάκη εκτός εστίας και να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Αλμέιδα και Ράσταβατς προχώρησαν σε αλλαγές, με τον Αμραμπατ να αντικαθίσταται αναγκαστικά λόγω ενός τραβήγματος που ένιωσε, κάτι που είχε συμβεί νωρίτερα με τον Λύρατζη. Ο Φερνάντες πέρασε δεξιά με τον Λιβάι Γκαρσία να επανέρχεται μπαίνοντας στη θέση του Πόνσε στην κορυφή.

Η Ένωση έχασε τεράστια ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο 71′ όταν από σέντρα του Ελίασον, ο Λιβάι σε κενή ουσιαστικά εστία στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα με προβολή ψηλά άουτ!

Τρία λεπτά αργότερα μάλιστα ο Λιβάι έχασε ακόμα μια τρομερή ευκαιρία, όταν από βαθιά μπαλιά του Μάνταλου βρέθηκε απέναντι από τον Γραμματικάκη αλλά πλάσαρε δίπλα από το κάθετο!

Με την τρίτη, ωστόσο, ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο χρίστηκε σκόρερ στην επιστροφή του.

Στο 76′ ο Μάνταλος έβγαλε μια φοβερή κάθετη και ο Λιβάι πέρασε και τον Γραμματικάκη και πλάσαρε στα δίχτυα για το 4-1.

Είχε έρθει πλέον και η ώρα για το ντεμπούτο του Λιούμπισιτς που πέρασε αντί του Μάνταλου, με τον Αλμέιδα να αλλάζει και τον Πινέδα με τον Γαλανόπουλο, ενώ νωρίτερα πριν το τέταρτο γκολ είχε περάσει στο ματς και τον Αραούχο αντί του Τσούμπερ.

Ο Αστέρας μείωσε απλά στο φινάλε, με σέντρα του Σίτο και προβολή του Μιριτέλο στο 90′ για το τελικό 4-2, ενώ στο 93′ η ΑΕΚ είχε ευκαιρία και για πέμπτο γκολ με τον Γραμματικάκη να αποκρούει την κεφαλιά του Κάλενς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ραντόνια, Πινέδα (78′ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (78′ Λιούμπισιτς), Ελίασον, Άμραμπατ (66′ Φερνάντες), Τσούμπερ (72′ Αραούχο), Πόνσε (66′ Λιβάι Γκαρσία)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Χουχούμης, Καστάνιο, Ζουκάνοβιτς, Λύρατζης (50′ Αλβαρες), Γκος (65′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι (79′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Ζουγλής), Κρεσπί, Καλτσάς (65′ Σίτο), Μιριτέλο.