NBA, Μπάκς-Πέισερς 113-122: Το triple double του απίθανου Γιάννη δεν έφτασε για το Μιλγουόκι

Οι Μιλγουόκι Μπάκς, ξεκίνησαν με το αριστερό τη νέα χρονιά, παρά την υπερπροσπάθεια του εκπληκτικού Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα “ελάφια” ηττήθηκαν από τους Ιντιάνα Πέισερς με 113-122, σε ένα παιχνίδι όπου ο “Greek Freak” σημείωσε triple double.

Οι μνήμες από τον ημιτελικό του In-Season Tournament και από το ρεκόρ καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με όσα έγιναν σε εκείνο το ματς της 15ης Δεκεμβρίου, ήταν νωπές. Μπακς και Πέισερς έχουν χτίσει μία ενδιαφέρουσα αντιπαλότητα, αυτή τη φορά όμως η πιο έτοιμη ομάδα ήταν αυτή της Ιντιανάπολις που πέρασε από το Μιλγουόκι (122-113) το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και σκέπασε το triple-double του Greek Freak (30/18/11) που ήταν απελπιστικά μόνος.

Στο 24-9 έπεσαν οι Μπακς (16-3 εντός και 8-6 εκτός έδρας), που είδαν τον Αντετοκούνμπο να γράφει το 37ο triple-double της καριέρας του σε κανονικές περιόδους και το 40ο συνολικά (τρίτο φέτος), πήραν πράγματα από τον Κρις Μίντλετον και τον Μπρουκ Λόπεζ, αλλά ένιωσαν απογοήτευση για την εικόνα συνολική του Ντέιμιαν Λίλαρντ. Ο Dame ήταν πραγματικά πολύ κακός, σε άμυνα κι επίθεση, στη δημιουργία και στην εκτέλεση, με αποτέλεσμα το Μιλγουόκι να χάσει τεράστιο μέρος της δύναμής του σε ένα ματς που δεν έκρινε κάτι, αλλά είχε μεγάλη σημασία για την ψυχολογία και για την χημεία των Ελαφιών.

Στο 18-14 ανέβηκαν οι Πέισερς (9-7 εντός και 9-7 εκτός έδρας), που είδαν τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον και να γεμίζει τη στατιστική του, αλλά και να έχει πολλούς σε καλή βραδιά.

Όχι τους πενταδάτους που τα έσπασαν, αλλά τους καταπληκτικούς αναπληρωματικούς

Τι Τζέι ΜακΚόνελ, Μπεν Μάθουριν, Όμπι Τόπιν, Αϊζέια Τζάκσον που έκαναν πράγματα και θαύματα πριν ο ηγέτης τους καθαρίσει τη μπουγάδα στην τέταρτη περίοδο με μία all-around εμφάνιση.

Ο Ρικ Καρλάιλ είδε την ομάδα του να βάζει 122 πόντους παρά το γεγονός ότι είχε 5/35 τρίποντα και κρατάει τις 23 ασίστ για τα μόλις επτά λάθη.

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-25, 62-56, 88-84, 113-122