Καιρός: Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα πλήττει η κακοκαιρία τώρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες.  

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας  με εξαίρεση τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα διατηρήσουν την έντασή τους.

Όσο αφορά στην Αττική, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν προς το βράδυ.

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ

Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν σε συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Περιορίζονται βαθμιαία σήμερα Δευτέρα (26-2-2024) τα έντονα φαινόμενα στην Ανατολική νησιωτική χώρα, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και από αύριο το πρωί θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους εντάσεως 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Τη Δευτέρα (26-02-24) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα), τις ανατολικές Κυκλάδες, την Ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Την Τρίτη (27-02-24) τα έντονα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το πρωί στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν». 

Οι βροχοπτώσεις το βράδυ της Δευτέρας