Η Ζάλγκιρις υπέταξε εύκολα την απογοητευτική Φενέρμπαχτσε (98-75)

Σπουδαία εμφάνιση από τη Ζάλγκιρις, που συνέτριψε με 98-75 τη Φενέρμπαχτσε στο Κάουνας για την 22η αγωνιστική της regular season της EuroLeague.

Υπάρχουν εκπλήξεις στη φετινή EuroLeague; Υπάρχουν. Και μία τέτοια ήταν η νίκη της Ζάλγκιρις επί της Φενέρμπαχτσε (98-75) για την 22η αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, όσο για την άνεση με την οποία επικράτησαν οι Λιθουανοί που συνεχίζουν να ελπίζουν σε κάτι με τον Αντρέα Τρινκιέρι στον πάγκο τους.

Στο 8-14 ανέβηκε η Ζάλγκιρις (4-6 εντός και 4-8 εκτός έδρας), με τον Ιταλό προπονητή να βλέπει τους Κίναν Έβανς, Ρόλαντς Σμιτς, Λαουρίνας Μπιρούτις, Μπράντι Μάνεκ να κάνουν σπουδαία δουλειά στο σκοράρισμα. Η ομάδα του Κάουνας είχε διπλάσιες ασίστ από λάθη, είχε αποτελεσματικότητα στο δίποντο, έβαλε τις βολές και με την άμυνά της σε εξαιρετικό επίπεδο, πήρε το αποτέλεσμα.

Στο 13-9 έπεσε η Φενέρμπαχτσε (10-1 εντός και 3-8 εκτός έδρας), με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να βλέπει τον Σκότι Γουίλμπεκιν απελπιστικά μόνο στο πρώτο μέρος και τον Τζόναθαν Μότλι μοναδικό που τον υποστήριξε στο δεύτερο. Οι Τούρκοι δεν είχαν δημιουργία, δεν βρήκαν σκορ στη ρακέτα και έκαναν ήττα που δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο όσον αφορά τη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Μπισάνγκ, Μπισουέλ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-14, 43-35, 66-55, 98-75