Η Γη της Ελιάς: Αυτό είναι το τέλος Κουράκου – Δήμητρας

«Η Γη της Ελιάς» επιφυλάσσει δύο ανατρεπτικά επεισόδια μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Απόψε, στις 21.00, στο MEGA, ο Στάθης, θυμωμένος με αυτό που ανακάλυψε, ζητάει από τον Χρήστο τον λόγο, αλλά αυτά που ακούει δεν του αρέσουν.

Η Αριάδνη λέει στον πατέρα της ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την παράνομη σχέση της με τον Χρήστο και μαζεύει τα πράγματά της για να φύγει από το σπίτι.

Ο Στάθης μεταφέρει τα νέα στον Λυκούργο και τότε ανακαλύπτει ότι ο φίλος του γνώριζε γι’ αυτή τη σχέση, με αποτέλεσμα να τσακωθούν άσχημα οι δυο τους. Ο Μάνος μιλάει στον Ισίδωρο για τα κατορθώματα της Αμαλίας όσο αυτός έλειπε στην Αμερική.

Η Δήμητρα μπαίνει ξανά στο σπίτι των Ρουσσέων, αλλά κάνει ένα μοιραίο λάθος που θα προδώσει την παρουσία της εκεί.

Ο Φίλιππος αρχίζει να φέρεται περίεργα, γεγονός που παρατηρούν η Μαργαρίτα και η Βασιλική, αλλά δεν τον καταφέρνουν να τους μιλήσει. Η Χάιδω αναφέρει στον Ισίδωρο την άσχημη συμπεριφορά της Αμαλίας απέναντί της.

Στο αυριανό επεισόδιο, η Βασιλική βλέπει την Αριάδνη να μπαίνει στον ξενώνα στο Οίτυλο και ρωτάει τον Στάθη γιατί έφυγε από το σπίτι η αδελφή της. Ο Τζον χαϊδεύει τη Φιλιώ κι αυτή τον βρίζει άσχημα, με την Αθηνά να έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Αφροδίτη διακόπτει μια ερωτική στιχομυθία ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη. Η Βασιλική βλέπει έναν φρικτό εφιάλτη και ταράζεται φοβούμενη μήπως αποδειχθεί προφητικός.

Αργότερα, σε μια κρίση ειλικρίνειας, ο Μιλτιάδης αποκαλεί τη Βασιλική ιδανική γυναίκα.

Παράλληλα, η Φιλιώ απαιτεί να φύγει από το σπίτι της Αθηνάς και να μετακομίσει στη Μαργαρίτα.

Ο Ρουσσέας και η γυναίκα του εγκαθιστούν κρυφές κάμερες μέσα στο σπίτι για να μάθουν επιτέλους ποιος μπαίνει κρυφά στο υπόγειό τους.

Η Ιουλία στέλνει μήνυμα στην Αριάδνη και για πρώτη φορά η κόρη της της απαντά με ευγένεια.

Τις επόμενες εβδομάδες, όμως, Δήμητρα και Κουράκος θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον. Οι Ρουσσέοι βασανίζουν τη Δήμητρα μέχρι να τους αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητά της και το τι ψάχνει μέσα στο σπίτι τους.

Η Αστυνομία στήνει ολόκληρη επιχείρηση με επικεφαλής τον Κουράκο για να σωθούν η Δήμητρα και ο Λάμπρος. Κι ενώ ο αστυνόμος τα καταφέρνει, η Δήμητρα τον αποφεύγει και δεν εκμυστηρεύεται σε κανέναν τι είναι αυτό που την απασχολεί.

Η Δήμητρα, λίγο αργότερα, ανακοινώνει στον Κουράκο ότι αποφάσισε να πάει στην Αμερική για μετεκπαίδευση και τον αφήνει άναυδο και πληγωμένο.

Η Δήμητρα αποχαιρετά γνωστούς και φίλους, ενώ ο Ορέστης συμπαραστέκεται στον Κουράκο που δείχνει διαλυμένος.