Eθνικη Μπάσκετ Ανδρών: Θέλει νίκη κόντρα στην Τσεχία στο ξεκίνημα στην εποχή Σπανούλη

Η εποχή του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ξεκινά με εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Τσεχία.

Η «γαλανόλευκη» στο πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών του FIBA EuroBasket 2025 και για την 1η αγωνιστική θα υποδεχτεί τoυς γνώριμους Τσέχους (23/2, 21:00, ERT 3, Novasports Prime, live Gazzetta).

Η 12άδα της Εθνικής αποτελείται από τους Κώστα Παπανικολάου, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Γιώργο Παπαγιάννη, Ντίνο Μήτογλου, Νίκο Ρογκαβόπουλο,

Κώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη Μωραΐτη, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννη Κουζέλογλου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο.

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε χθες πως απομένουν λιγότερα από 1.000 διαθέσιμα εισιτήρια για την αναμέτρηση της Ελλάδας με την Τσεχία.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης τόνισε πως η διάκριση με την Εθνική είναι το απωθημένο του, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ ανέφερε πως «όταν ακούω τον Εθνικό Ύμνο σημαίνει πάρα πολλά για εμένα».

Ο Βασίλης Σπανούλης πρόσθεσε πως «τα παιδιά θα θυσιάσουν το χρόνο συμμετοχής τους ή την κούρασή τους για το καλό της ομάδας».

Ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου υποβλήθηκε σε μαγνητική μετά από ενοχλήσεις που ένιωσε στο γαστροκνήμιο, μια μέρα προτού η Ελλάδα υποδεχτεί την Τσεχία στο ΣΕΦ για τα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Στο άλλο ματς του ομίλου της Ελλάδας, η Μεγάλη Βρετανία θα υποδεχθεί την Ολλανδία.