Basket League, Άρης – Κολοσσός 98-91:Αγχωτική νίκη στο Αλεξάνδρειο

Ο Άρης έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση έξι ετών κι έχοντας πνεύμα νικητή επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου στο Nick Galis Hall με 98-91

σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα το οποίο μάλιστα τελείωσε με… λογομαχία μεταξύ Γιάννη Καστρίτη και Κούρο Σεγκούρα.

Ο Άρης μπορεί να χαρακτηρίζεται ομάδα… άμυνας, αντέχει όμως κι όταν ένα παιχνίδι πάει ψηλά. Με κορυφαίους τους Μπάνκστον, Χάρελ και Μπλούμπεργκς οι «κίτρινοι» πήραν αυτό που ήθελαν απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου ο οποίος στο συντριπτικό διάστημα του αγώνα σούταρε με ποσοστό άνω του 55% στο τρίποντο.

Στο τέλος όλα κρίθηκαν από την αποτελεσματικότητα του Άρη από τη γραμμή των βολών καθώς ο Κρις Μπάνκστον είχε 6/6 ενώ με την τελευταία κόρνα της γραμματείας άνοιξε… έντονος διάλογος μεταξύ Γιάννη Καστρίτη και Κούρο Σεγκούρα.

Ο Άρης χρειάστηκε δύο λεπτά για να διαβάσει την άμυνα του Κολοσσού και κυρίως να ενεργοποιήσει την άμυνά του. Μέσα από αυτή βρήκε ρυθμό αλλά και πόντους στο transition παιχνίδι φθάνοντας στο +11 (15-4) έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά.

Εκεί ο Κολοσσός δεν κατάφερε απλά να κρατηθεί στο παιχνίδι αλλά μέσα από τους εννιά πόντους του Ανδρέα Πετρόπουλου μείωσε σε 23-18 στο τέλος της περιόδου.

Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε σχήμα με τρεις κοντούς στις αρχές της δεύτερης περιόδου κι έτσι είδε την ομάδα του να κυκλοφορεί καλύτερα την μπάλα στην επίθεση (32-23, 14’). Ο Κολοσσός μετέφερε την μπάλα στη ρακέτα, έτσι βρήκε λύσεις αλλά όσο παραγωγικός ήταν στην επίθεση, το ίδιο ευάλωτος ήταν στην άμυνα (42-32, 16’).

Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 53-48 καθώς ο Κολοσσός αύξησε ακόμη περισσότερο το ποσοστό ευστοχίας του στο μακρινό σουτ (6/8, 75%) έχοντας πρωταγωνιστή τον Άντριου Γκάουντλοκ και σε συνδυασμό με τις συχνές επισκέψεις του από τη γραμμή των βολών μείωσε τη διαφορά.

Οι επιθέσεις πήραν άριστα – εν αντιθέσει με τις άμυνες – στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους (61-59). Εκεί ο Άρης έβγαλε δύο-τρεις άμυνες, τις συνδύασε με καλάθια στο transition παιχνίδι κι έκανε νέα απόπειρα να ξεφύγει στο σκορ (68-59, 25:30).

Ο Κολοσσός βρήκε έξι σερί πόντους για να κόψει τον ρυθμό του Άρη και το κατάφερε καθώς το τρίτο δεκάλεπτοι έκλεισε με σκορ 71-69 καθώς δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν περισσότερους από τρεις πόντους στα τελευταία 4:30 αγωνιστικά λεπτά!

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο (79-78, 33’) καθώς έχοντας βρει ρυθμό ο Περάντες είτε εκτελούσε είτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του ενώ ο πρωταγωνιστής για τον Άρη ήταν ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς.

Ένα εντυπωσιακό κόψιμο του Μπάνκστον σε συνδυασμό με δύο εύστοχες βολές του Ρόνι Χάρελ διατήρησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (86-82) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία 3:30 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Κολοσσός έκανε δύο κακές επιθέσεις, το ίδιο ίσχυσε όμως και για τον Άρη (86-83, 38’). Στα τελευταία δύο λεπτά το παιχνίδι μεταφέρθηκε στη γραμμή των βολών με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδεικνύουν θαυμαστή ψυχραιμία και τον Άρη να διατηρεί τον πρώτο λόγο καθώς οι 2/2 του Μπάνκστον κράτησαν το μαξιλαράκι ασφαλείας (92-87) 19’’ πριν το τέλος.

Ο Αμερικανός ευστόχησε σε ακόμη τέσσερις προσπάθειες κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Τα δεκάλεπτά: 23-18, 53-48, 71-69, 98-91