Αγρότες, Τα τρακτέρ «πολιορκούν» τη Βουλή: «χωρίς εμάς, τί θα φας;» – 18:30 ξεκινά το μεγάλο συλλαλητήριο

Η «μητέρα των μαχών» για τον αγροτικό κόσμο ξεκίνησε σήμερα, με τη μεγάλη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Οι αγρότες βρίσκονται από το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις 18:30 θα ξεκινήσει το μεγάλο συλλαλητήριο.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών που μετέβησαν από την περιφέρεια για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις. Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο.

Το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ διαρκώς ακούγονται συνθήματα που σχετίζονται με τον αγώνα των αγροτών, καθώς και κόρνες από τα τρακτέρ.

Η διαμαρτυρία των αγροτών, η πρώτη στο κέντρο της πρωτεύουσας με αυτόν τον τρόπο εδώ και πολλά χρόνια, γίνεται σε συνεννόηση με τις αστυνομικές Αρχές, που έχουν κλείσει τους δρόμους πέριξ της Βουλής.

Αυτή τη στιγμή ισχύει διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από το ύψος της Διάκου, και από τη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη.

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας με λεωφορεία και άλλα μέσα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένονται να φτάσουν στην Αθήνα περισσότερα από 60 λεωφορεία.

Όπως είχε ανακοινώσει η ελληνική αστυνομία προκειμένου να μην υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση της κυκλοφορίας έχει προγραμματισθεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Κτηνοτρόφοι στην πλατεία Συντάγματος στην αγροτική κινητοποίηση | newsbomb.gr

Επιπλέον, κατέφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αγρότες από την Κρήτη για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, με κόρνες έφτασε στην πρωτεύουσα το κομβόι των αγροτών, πέρασαν ελεύθερα τα διόδια, πέρασαν τον Άγιο Στέφανο, αλλά και την γέφυρα Καλυφτάκη και

προχώρησαν προς το κέντρο όπου έχουν προγραμματιστεί τα ραντεβού και οι προσυγκεντρώσεις για τις κινητοποιήσεις.