Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μπήκαμε στη Βουλή για να της δώσουμε… ζωή

Να συστηθεί θέλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην πρώτη της ομιλία στη Βουλή, ως επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η πρόεδρος του κόμματος, ξεκίνησε με μια αναδρομή στο παρελθόν μιλώντας για την πρώτη φορά που βρέθηκε στο βήμα της βουλής το ’12, αλλά και την τελευταία φορά που ήταν ως βουλευτής το ’15.

Σημείωσε, ότι είναι η μοναδική γυναίκα επικεφαλής κόμματος εντός της βουλής, ενώ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την κοινοβουλευτική της ομάδα.

Όπως είπε, αποτελείται από ανθρώπους του πολιτισμού και έχει ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε ειδική αναφορά στην 9η έδρα που διεκδικεί (Πειραιά), ώστε να προστεθεί άλλος ένας βουλευτής μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Επιτέθηκε επίσης στην κυβερνητική πλειοψηφία λέγοντας ότι στέρησε το δικαίωμα να έχουν αντιπρόεδρο μετά την καταψήφιση του.

Στην ομιλία της επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας ως μοναδικη γυναικα προεδρος κομματος γιατι το θέλησαν, το επέλεξαν οι πολιτες της χώρας

Βρίσκομαι για να εκπροσωπήσω τους πολίτες αυτής της χώρας, τους νέους, τους μεγαλύτερους τους φοιτητές, τους μαθητές, τα νέα ζευγάρια, τους συνταξιούχους τα παιδια μας

Βρίσκομαι εδώ για να είμαι φωνή τους ο λόγος τους και η παρέμβαση τους… Βρίσκομαι εδώ για να υποστηρίξω κάθε θετική παρέμβαση υπέρ τους και να αντιπαλέψω κάθε απόφαση που τους αδικεί.»

«Η Πλεύση δεν αποτελει διάσπαση κανενός κόμματος. Είναι ένα κόμμα χωρίς ιεραρχίες, χωρίς στελέχη του κομματικού σωλήνα, χωρίς ίντριγκες».

«Μπηκαμε στην βουλή για να δώσουμε ζωή στην βουλή. Για να φέρει πολίτες μεσα στην βουλή για να ακουστουν πολίτες μεσα στην βουλή

Είμαστε ένα κίνημα που οι 8 βουλευτές του θα συγκροτήσουν μια κοινοβουλευτική ομάδα πρότυπο όπως εμείς ονειρευόμαστε οραματιζόμαστε μια κοινοβουλευτική ομάδα τέτοια που αξίζουν οι πολίτες αυτής της χώρας».

«Θα ασκήσουμε έντονο πολιτικό έλεγχο, θα ζητάμε ακρόαση πολιτών σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία

Η ακρόαση πολιτών και φορέων είναι θεσμός εξαιρετικά υποβαθμισμένος, ελπίζουμε σε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο να ακουστούν.

Θα ακούγονται οι πολίτες επί των νομοθετικών πρωτοβουλιών. Θέλουμε βουλευτές παρόντες, διαβασμένους ενεργούς».

«Ας κάνουμε προσπάθεια σε αυτή τη βουλή να βάλουμε τους πολίτες στο επίκεντρο… Την ζωή τους στο πρώτο πλάνο

Να βάλουμε τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ως πρώτη και κυρίαρχη προτεραιότητα. Στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάλεσα τους πολίτες να αλλάξουμε τον κόσμο να το κάνουμε με αγάπη.

Από πολλούς λοιδορήθηκε (η καρδούλα), χαμογελασαν ή χασκογέλασαν όμως η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να κινήσει το σύμπαν … Και μπορεί να μετακινήσει βουνά…».

«Λέξη δεν ειπώθηκε για την ισότητα των φύλων. Λέξη δεν ειπώθηκε για την έμφυλη βία, για την κακοποίηση για τις γυναικοκτονίες

Θα ζητήσουμε νομική θεσμοθέτηση όρου γυναικοκτονία και περιμένουμε να δούμε πως θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε επίσης να κινηθεί τάχιστα η υπόθεση της Ρένας Δούρου για να αποδοθεί δικαιοσύνη για το Μάτι όπως επίσης να προχωρήσει άμεσα και η διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών

Ζήτησε να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία, για να πάψει η ατιμωρησία του πολιτικού προσωπικού και επανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων που είπε οφείλει να διεκδικήσει η κυβέρνηση.