Ζώδια: Αυτά είναι τα ποιο “μπεσαλίδικα”

Ζώδια

Κάποια ζώδια είναι πιο ειλικρινή από τα υπόλοιπα. Για την ακρίβεια είναι «βάναυσα ειλικρινή». Τείνουν να λένε την αλήθεια καθαρά, δυνατά και απότομα.

Για να μάθετε εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, φροντίστε να μάθετε πού έχετε τον Ήλιο και τον Ερμή στον αστρολογικό σας χάρτη, καθώς ο τελευταίος κυβερνά τη γλώσσα, και άρα είναι καθοριστικός παράγοντας για τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρετε τις πληροφορίες.

Τα 3 πιο ειλικρινή ζώδια

Κριός

Ο Κριός είναι γνωστός για το εκρηκτικό ταπεραμέντο του και τον κακό έλεγχο των παρορμήσεών του. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ούτε δισταγμός ανάμεσα σε αυτό που σκέφτεται και στο τι λέει. Δεν χρειάζεται ποτέ να μαντέψεις πώς νιώθει ένας Κριός, αν και μπορεί να χρειαστεί να αγνοήσεις ή να ξεφύγεις όταν αρχίσει να “εκτοξεύει” την αλήθεια.

Παρθένος

Ο Παρθένος κυβερνάται από τον Ερμή, πλανήτη της ανταλλαγής και της έκφρασης. Σε αντίθεση με τους Διδύμους -που επίσης έχουν για κυβερνήτη τον Ερμή, αλλά γι’ αυτούς η αλήθεια αποτελεί πεδίο διαπραγμάτευσης- ο Παρθένος είναι απαιτητικός και μερικές φορές απολύτως ισοπεδωτικός στην υπερκριτική τους προσέγγιση στην επικοινωνία. Ο Παρθένος έχει μια ασυνήθιστη ικανότητα να βλέπει τι μπορεί και τι πρέπει να βελτιωθεί, και μια βαθιά ανάγκη να μοιραστεί αυτή τη γνώση/άποψη με τους ανυποψίαστους συνομιλητές του. Το μεγάλο παράδοξο των Παρθένων είναι ότι είναι καλοί στην παροχή συμβουλών αλλά είναι παντελώς ανίκανοι να τις δεχτούν, όπως αναφέρει η New York Post.

Τοξότης

Οι τοξότες αισθάνονται ότι έχουν καθήκον να πουν την αλήθεια, όπως ο συγγραφέας και ακτιβιστής ο Νόαμ Τσόμσκι (που είναι Τοξότης), ο οποίος υποστηρίζει: «Είναι ευθύνη των διανοούμενων να λένε την αλήθεια και να αποκαλύπτουν ψέματα».

Ο Τοξότης συνδέεται με τον 9ο οίκο που σχετίζεται με την ανώτερη εκπαίδευση, με τις φιλοσοφικές, τις πνευματικές και τις θρησκευτικές αναζητήσεις, την ηθική και τους νόμους. Συνδέεται με τα μακρινά ταξίδια, το εξωτερικό και με την γενικότερη αντίληψη του ατόμου για τη ζωή. Τέλος, ο 9ος οίκος σχετίζεται με την επέκταση και την διερεύνηση των οριζόντων του ανθρώπου.

Ως εκ τούτου, οι τοξότες βλέπουν την αλήθεια ως έναν αντικείμενο λατρείας, που πρέπει να λέγεται, δυνατά, συχνά και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα συναισθήματα ή ο φόβος της πτώσης.