Ζεστός ο καιρός αύριο – Σε πτώση η θερμοκρασία την Παρασκευή

Συνεχίζονται οι σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες στη χώρα. Παράλληλα, λίγες απογευματινές μπόρες θα εκδηλωθούν στην Μακεδονία. Από την Παρασκευή έως και την Πρωτομαγιά ο καιρός αλλάζει, με ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο στα 7 μποφόρ, γεγονός που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 4 βαθμούς και τοπικές συννεφιές. Παροδικές μπόρες θα σημειώνονται κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς, τοπικά στη δυτική Ελλάδα και τους 29.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι  έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές απογευματινές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε αρκετή συννεφιά στη χώρα με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στην Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο αιγαίο στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές της χώρας.