Ζελένσκι σε Τάγμα Αζόφ: Μεταμφιεστείτε και φύγετε από την Μαριούπολη-Συντριπτική ήττα για το Τάγμα Αζόφ(βίντεο)

Ζελένσκι σε Τάγμα Αζόφ

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Μαριούπολη, όπως μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα ρωσικά ΜΜΕ και πλέον είναι θέμα ωρών να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις. 

Από την πλευρά τους οι τελευταίοι μαχητές του Τάγματος του Αζόφ που παρέμεναν «ταμπουρωμένοι» στο εργοστάσιο μεταλλουργίας στο λιμάνι της Μαριούπολης ψάχνουν τρόπους για να διαφύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι εάν πέσουν στα χέρια των Τσετσένων δεν θα υπάρξει έλεος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Εθνικής Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μιζίντσεφ το Κίεβο διέταξε τα ναζιστικά τάγματα να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη σε μικρές ομάδες μεταμφιεσμένες σε πολίτες, κάτι που είδαμε άλλωστε και σε αρκετά βίντεο τις τελευταίες ημέρες, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μαχητής του Αζόφ που ντύθηκε γυναίκα για να διαφύγει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές διέταξαν τα ναζιστικά τάγματα, να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα, για να φύγουν από την πόλη μεταμφιεσμένοι και ντυμένοι με πολιτικά ρούχα, ανάμεσα σε άλλους, μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Και οι ληστές άρχισαν αμέσως να εκτελούν αυτή τη διαταγή», είπε ο Μιζίντσεφ. «Στις 20 Μαρτίου, οι τρομοκράτες του τάγματος Αζόφ σκότωσαν τους γονείς δύο ανήλικων παιδιών και, κρυμμένοι πίσω από αυτά τα παιδιά, σε ένα αυτοκίνητο που ανήκε στην οικογένεια, προσπάθησαν να περάσουν μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο στο Ζαπορίζιε, αλλά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αμέσως. από τους Ρώσους στρατιωτικούς, και τα παιδιά σώθηκαν».

Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι περισσότεροι από 60.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν διασωθεί και, αφού έφτασαν στη Ρωσία, αυτοί οι άνθρωποι «μιλούν ανοιχτά για όλες τις μαζικές φρικαλεότητες και τα εγκλήματα που διέπραξαν οι εθνικιστές».

 

«Όλοι τους θα ερευνηθούν προσεκτικά, οι δράστες θα βρεθούν και σίγουρα θα λάβουν την άξια τιμωρία για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν», είπε ο Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με τον Μιζίντσεφ, δόθηκε το πράσινο φως στους ναζιστές, να χρησιμοποιήσουν περισσότερους από 200.000 κατοίκους της πόλης ως «ανθρώπινες ασπίδες».

Ο Μιζίντσεφ σημείωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επίγνωση της τακτικής της «ανθρώπινης ασπίδας» και ενεργούν προσεκτικά, αποφεύγοντας τη χρήση βαρέως πυροβολικού και καθαρίζοντας τετράγωνο-τετράγωνο την πόλη.

Συντριπτική ήττα για το Τάγμα Αζόφ

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις και το Τάγμα του Αζόφ έχουν υποστεί συντριπτική ήττα και έχουν μεγάλες απώλειες.

«Μπορούμε να πούμε πως πλέον δεν υπάρχουν ως Μονάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα πληροφορίες των Ουκρανών παραδέχονταν πως οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην κεντρική Μαριούπολη και κατέλαβαν την εκκλησία της Μεσολάβησης της Μητέρας του Θεού.