Ζελένσκι: Η Ρωσία θα ρίξει στη μάχη ό,τι της έχει απομείνει

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι σημερινοί επικεφαλής της Ρωσίας θα ρίξουν στη μάχη ό,τι τους έχει απομείνει και ό,τι μπορούν να συγκεντρώσουν για να προσπαθήσουν να αλλάξουν την τροχιά του πολέμου, και τουλάχιστον να καθυστερήσουν την ήττα τους», είπε ο Ζελένσκι στο νυχτερινό του διάγγελμα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει προειδοποιήσει ξανά για επικείμενη μεγάλη επίθεση των ρωσικών δυνάμεων. Την Δευτέρα μίλησε για προσπάθεια από την πλευρά της Ρωσίας να εξαντλήσει τον ουκρανικό λαό μέσα από μια παρατεταμένη εκστρατεία επιθέσεων με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αντίστοιχη ανησυχία έχουν εκφράσει και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι. Στις 30 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ υποστήριξε ότι η ηγεσία της χώρας προετοιμάζεται για ένα νέο κύμα κινητοποίησης και σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορα εντός μιας εβδομάδας. Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC ότι η Ρωσία σχεδιάζει ένα νέο κύμα κινητοποίησης από τις 5 Ιανουαρίου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.