Υψηλή ραπτική! Η μόδα του Μπάκιγχαμ σε μια έκθεση

Η έκθεση ερευνά τα πάντα: από την προετοιμασία και το styling που απαιτούνται για ορισμένες εκδηλώσεις, καθώς και τους «κανόνες της μόδας» που πρέπει να τηρούνται, μέχρι τις τελικές μεγαλειώδεις αφίξεις τόσο στη βασιλική αυλή όσο και στο κόκκινο χαλί.

Οι επισκέπτες θα μάθουν επίσης τα πιο διακριτικά μηνύματα που μπορούν να μεταδώσουν τα ρούχα των γαλοζοαίματων και θα ανακαλύψουν πηγές έμπνευσης για σχεδιαστές και μόδιστρους.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν, μεταξύ πολλών άλλων, δημιουργία του Thom Browne που επέλεξε η Lizzo για το Met Gala του 2022 και το oγκώδες πράσινο φόρεμα Christopher John Rogers που φόρεσε η Lady Gaga το 2020 στην απονομή των βραβείων MTV VMAs, τα οποία θυμίζουν τα αστραφτερά βασιλικά ενδύματα του 18ου αιώνα.

Στο παλάτι, το οποίο αποτέλεσε σκηνικό για την ιστορική βασιλική μόδα, θα ανοίξουν οι πόρτες των διαμερισμάτων, τα οποία θα φιλοξενήσουν περισσότερα από 200 ρούχα και αντικείμενα, μεταξύ των οποίων μια ολόκληρη συλλογή από εκθαμβωτικά και επιχρυσωμένα φορέματα.

Η εμπειρία είναι συνεργασία της Historic Royal Palaces – της οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για το Παλάτι του Κένσινγκτον, μεταξύ άλλων βασιλικών κατοικιών και του βραβευμένου με Emmy σχεδιαστή παραγωγών Τζόζεφ Μπένετ, γνωστού για το έργο του στις επιδείξεις μόδας του Alexander McQueen.

Η έκθεση «Crown to Couture», η οποία αντιπαραθέτει τη σημερινή εποχή και τον 18ο αιώνα την περίοδο που το παλάτι ήταν το πιο πολυσύχναστο, συναρπαστικό και πολιτικά και πολιτιστικά σημαντικό τμήμα του Λονδίνου θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2023.