Υπουργείο Παιδείας: Aποσύρει το πρόγραμμα με τις θεωρίες περί “αγέννητου παιδιού” μετά τον σάλο

Ανακλήθηκε το πρόγραμμα του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) μετά το σάλο που που προκλήθηκε με τα τρία βίντεο που είχαν σταλεί από το σωματείο σχετικά με την σεξουαλική αγωγή και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις που προωθούσε.

Τα βίντεο είχαν αρχικά πάρει έγκριση από τον φορέα του υπουργείου Παιδείας, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και προβλεπόταν να προβληθούν σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας με θέμα την «Προγεννητική Αγωγή».

Επί της ουσίας μέσω των βίντεο γινόταν προπαγάνδα σχετική με τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», σύμφωνα με την οποία η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα προκλητικά βίντεο

«Τα πάντα ξεκινούν τη στιγμή της σύλληψης του παιδιού» υπογραμμίζει η Μαλαματένια Ρούλια μέλος της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου σε ένα από τα επίμαχα τρία βίντεο και στηρίζει τη θέση της στην αρχαία Κίνα που μετρούσαν την ηλικία του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψή του.

Χαρακτηριστικά διευκρινίζει σε ένα σημείο του βίντεο πως η κύηση είναι το σχέδιο και η έγκυος το υλοποιεί καθώς και ότι ορισμένες φυλές στην Αφρική υποστηρίζουν πως η ηλικία του παιδιού ξεκινάει από την ώρα που η γυναίκα σκέφτεται να κάνει παιδί.

Μέσα στον όλο συρφετό, γίνονται και αναφορές στην αρχαία Ελλάδα και τον Σωκράτη που «λέει ότι μετά τη γέννηση είναι αργά για την οποιαδήποτε αγωγή προς το παιδί» αλλά και στην εκκλησία που τονίζει πως μέσω του αγίου Πορφυρίου υποστηρίζεται ότι «η αγωγή υγείας αρχίζει με τη σύλληψη γιατί τότε από την ανυπαρξία περνάμε στην ύπαρξη».