Υπόθεση Ρ.Σεμέδο: Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ ο Πορτογάλος

Ρούμπεν Σεμέδο

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ρούμπεν Σεμέδο καταβάλλοντας εγγύηση 10.000 ευρώ, για την υπόθεση του βιασμού της 17χρονης.

Μετά τη διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση του εισαγγελέα και ανακριτή ήταν να μην επιβληθούν περιοριστικοί όροι στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού.

Ο Σεμέδο το πρωί της Πέμπτης (2/9) πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας για να απολογηθεί και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι, ο ποδοσφαιριστής τους είπε «μην ανησυχείτε και θα δείτε».

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενος για την υπόθεση είναι και ένας Νιγηριανός μάνατζερ ο οποίος θα απολογηθεί αύριο, Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, ενώ νωρίτερα σήμερα, κατέθεσε κάτω από συνθήκες μυστικότητας και η 17χρονη κοπέλα, η οποία κατήγγειλε το βιασμό της πρώτα από τον 40χρονο Νιγηριανό και κατόπιν από το Σεμέδο, στο σπίτι του τελευταίου στη Γλυφάδα.

Τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση των δικαστικών αρχών που άφησαν ελεύθερο τον 27χρονο αμυντικό, έπαιξαν ρόλο τρία σημεία.

Το πρώτο αφορά στα κενά που εντόπισαν στις απαντήσεις της 17χρονης καταγγέλλουσας ανακρίτρια και εισαγγελέας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της σήμερα το πρωί.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν αντιφάσεις στις καταθέσεις της 16χρονης και της 17χρονης παθούσας, με την πρώτη να καταθέτει:

«Εάν πίστευα ότι είχε βιάσει την καταγγέλλουσα ο Σεμεδο δε θα κανόνιζα να βγω την επόμενη μέρα μαζί του.

Αλλά ούτε και η καταγγέλλουσα μου είπε πώς θα πας εσύ να συναντηθείς με τον ποδοσφαιριστή μετά από όλα αυτά που έγιναν».

Σημαντικό ρόλο, έπαιξε η παραμονή των δυο κοριτσιών στο σπίτι του Σεμέδο μετά τον καταγγελόμενο βιασμό της 17χρονης από τον ποδοσφαιριστή και τον 40χρονο Νιγηριανό.

Ειδικότερα, η παθούσα αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει από το σπίτι και παρά την ερώτηση από τη φίλη της σχετικά με το εάν θέλει να αποχωρήσουν, τελικά παρέμειναν εκεί μέχρι το απόγευμα της επόμενη ημέρας.

Τέλος, ανακρίτρια και εισαγγελέας έλαβαν υπόψη και την ιατροδικαστική έκθεση στην οποία διαπιστώθηκαν μόνο παλαιές ρήξεις παρθενικού υμένα χωρίς να υπάρχουν πρόσφατες κακώσεις και πρόσφατες εκχυμώσεις.