Υπόθεση Γεωργούλη: Ζητά επίσπευση διαδικασιών από το Ευρωκοινοβούλιο για την ασυλία

Να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες αναφορικά με την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ώστε να κληθεί σύντομα από τις δικαστικές Αρχές, ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο με επιστολή του, ο Ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης, με φόντο την υπόθεση του βιασμού και του ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου.

Ο ανεξάρτητος πλέον Ευρωβουλευτής φέρεται να απέστειλε την περασμένη Τρίτη και δεύτερη επιστολή προς την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ζητώντας -σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA – εκείνη να συμβάλλει όσο το δυνατόν μπορεί, για να επισπευστούν οι διαδικασίες της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας. Το νέο επιστολικό του αίτημα περιγράφει τις δύο κατευθυντήριες γραμμές της υπερασπιστικής του τακτικής. Αφενός να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, επιμένοντας στην αθωότητα του και αφετέρου να αποδείξει από μέρους ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας, καθώς αυτή ήρθε στο «φως», λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές.

Σημειωτέον ότι με βάση το ποινικό σύστημα του Βελγίου και στην υποθετική περίπτωση καταδίκης του, ο Αλέξης Γεωργούλης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Σε διαδικαστικό επίπεδο, στις 8 Μαΐου αναμένεται να οριστεί εισηγητής για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ωστόσο, ο κ. Γεωργούλης για να κληθεί ενώπιον δικαστικών αρχών του Βελγίου, θα πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε επίπεδο δικαστηρίου, ενώ είναι άγνωστο- ακόμα- το πότε θα συζητηθεί στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η υπόθεση, δηλαδή αν θα είναι στα τέλη Απριλίου ή αν θα πάει στις 30 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κατατέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στο Ευρωκοινοβούλιο μετά από σχετική παραγγελία των βελγικών δικαστικών Αρχών, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή ευρέως η υπόθεση, πολύ περισσότερο στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, θα διευκολύνει τη διαδικασία της άρσης της βουλευτικής ασυλίας το γεγονός πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει ο ίδιος να προχωρήσει η διαδικασία της άρσης της, ώστε η επίμαχη υπόθεση να φτάσει πιο γρήγορα στο ακροατήριο.

Διαγραφών συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ

Εν τω μεταξύ, άλλο ένα κομματικό μέλος του διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για χυδαίες αναρτήσεις με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη, καθώς δεν έδειξε να μετανιώνει για τις αναρτήσεις, κάνοντας λόγο για… χιούμορ. Παρότι ο Χρήστος Νικόπουλος παραιτήθηκε από μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μια σειρά αναρτήσεών του τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου για την καταγγελία της σχετικά με τον βιασμό και την κακοποίηση από τον Αλέξη Γεωργούλη, εντούτοις την πόρτα της εξόδου του έδειξαν τα τοπικά κομματικά όργανα.

Συγκεκριμένα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις της για έξοδο του Χρήστου Νικόπουλου, ο ίδιος παραιτήθηκε. Ο ίδιος φέρεται να επέμεινε στην απολογία του περί συνωμοσιολογίας λέγοντας πως ο χρόνος δημοσιοποίησης της υπόθεσης δεν ήταν τυχαίος και εξέφρασε την απορία του που δεν γίνεται αντιληπτό το χιούμορ του μέσα από όσα έγραψε και ανήρτησε στο διαδίκτυο. Αμέσως μετά και πριν του ανακοινωθεί η απόφαση περί διαγραφής του από το κόμμα παραιτήθηκε ο ίδιος, για να μη ζημιώσει περαιτέρω την παράταξη στις προσεχείς εκλογές.

Σημειωτέον ότι ο Χρήστος Νικόπουλος ήταν επί χρόνια αγροτοσυνδικαλιστής με το ΠΑΣΟΚ και μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Σημειωτέον ότι για την ίδια υπόθεση ανακάλεσε χυδαίο σχόλιό της και η Ζωή Βαρέλη- Στεφανίδη, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ανατολική Αττική, ενώ ο διαγράφηκε από το κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες και το στέλεχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βασίλης Μίγας, με το τοπικό κομματικό όργανο να ανακοινώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε στη διαγραφή του Βασίλη Μίγα, μέλους του κόμματος στη Λάρισα, μετά τη χυδαία και σεξιστική ανάρτησή του».