Υπόθεση Γεωργούλη: Άλλες δύο καταγγελίες στα σκαριά!

Άρεται η ασυλία του ευρωβουλευτή μέχρι νεωτέρας

“Ξεψαχνίζονται” και οι υπόλοιπες σχέσεις του Αλέξη Γεωργούλη.

Την ώρα που έρχονται στο “φως” νέα στοιχεία σχετικά με την καταγγελία της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη για βιασμό και ξυλοδαρμό, οι βελγικές αρχές ελέγχουν άλλες δύο περιπτώσεις, που όμως δεν έχουν λάβει ακόμα νομική μορφή.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, η καταγγελία από το θύμα έγινε στις αρχές του 2020. Η γυναίκα φέρεται να είχε χτυπηθεί από τον Αλέξη Γεωργούλη και αρχικά είχε μεταβεί σε φαρμακείο στις Βρυξέλλες. Τότε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και μετά από σύσταση της φαρμακοποιού μετέβη σε ιατροδικαστική υπηρεσία και την εξέτασε ιατροδικαστής. Από την εξέταση που έγινε, καταγράφηκε η κακοποίηση και διαπιστώθηκαν και καταγράφηκαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η ίδια η Ελένη Χρονοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση της στο facebook, ότι “η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης”.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Γεωργούλης επιμένει στην αθωότητα του, δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστεί με τη βελγική Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις δικηγόροι του.

Τα επόμενα βήματα για την άρση ασυλίας του

Παράλληλα με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση, πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την καθυστέρηση των βελγικών αρχών να ζητήσουν την άρση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, καθώς η καταγγελία έγινε πριν από τρία χρόνια.

Πηγές των βελγικών αρχών δικαιολόγησαν αυτή την καθυστέρηση, κάνοντας λόγο για μεγάλο φόρτο εργασίας σε συνδυασμό και με την πανδημία του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν δούλευαν με τους ίδιους ρυθμούς.

Πλέον, η επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να εγκρίνει την άρση ασυλίας του, κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια, θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια, που συνεδριάζει στις 8 και στις 31 Μαΐου.

Στην περίπτωση που αρθεί η ασυλία του, ο Αλέξης Γεωργούλης θα κληθεί να συνεργαστεί με τις βελγικές αστυνομικές αρχές και είναι πιθανό να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, αν κριθεί ύποπτος φυγής ή εκτέλεσης άλλων αξιόποινων πράξεων, ή ότι θα μπορούσε να εμποδίσει τις έρευνες.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης θα διατηρήσει τη θέση του Ευρωβουλευτή μέχρι τις επόμενες εκλογές, ακόμα κι αν βρίσκεται καταδικασμένος στη φυλακή, όπως και στην περίπτωση του Γιάννη Λαγού.