Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Μακρακώμη – Κάηκαν ζώα, καταστράφηκαν περιουσίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στη Μακρακώμη, ύστερα από μία πολύ δύσκολη νύχτα, με τις μάχες των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι τιτάνιες. Οι Αρχές παραμένουν, πάντως, σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπυρώσεις.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια στη Βίτωλη και τη Μακρακώμη, δυστυχώς όμως η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμά της κατέκαψε ποιμνιοστάσια με ζώα και ζωοτροφές, προκαλώντας μεγάλη οικονομική καταστροφή στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

«Έκκληση σε όλους που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους που κάηκαν τα πάντα για να μπορέσουν να ταΐσουν τα ζώα που τους έχουν μείνει με ζωοτροφές…Υπάρχουν πολλές ζημιές επίσης σε Φιστικιές Αμυγδαλιές Ελιές και σε καλλιέργειες…», γράφει σε πρωινή ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Πάνος Κοντογεώργος.

Ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του Αντιδημάρχου:

«Καλημέρα από τον Δήμου Μακρακώμης καλημέρα από την Βιτωλη .
Η φωτιά έχει σβηστεί κατά την διάρκεια της νύχτας μιας και σβήναμε παντού αναζωπυρώσεις μέχρι και τώρα έξι το πρωί .
Το πρόβλημα θα είναι εάν έχουμε αέρα σήμερα και θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις…
Στην Βίτωλη είχαμε και τις περισσότερες ζημιές σε ποιμνιοστάσια, όπου 4 καταστράφηκαν ολοσχερώς, κάηκαν ζώα αλλά και όλες οι ζωοτροφές που είχαν αποθηκευμένες για τον χειμώνα.
Έκκληση σε όλους που μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους που κάηκαν τα πάντα για να μπορέσουν να ταΐσουν τα ζώα που τους έχουν μείνει με ζωοτροφές..
Υπάρχουν πολλές ζημιές επίσης σε Φυστικιες Αμυγδαλιές Ελιές και σε καλλιέργειες.
Η έκφραση του Φίλου Βασίλη Μπαρμπαρούση τα λέει όλα , κάηκε το μαντρί του ως επίσης και του αδελφού του Λάμπρου , επίσης του ΖΑΦΕΙΡΗ Γιώργου και του Μαργαρίτη Λεωνίδα .
Παρακαλώ ότι μπορεί ο καθένας να βοηθήσει….»

«Για μία ακόμη φορά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη βοήθεια των μηχανημάτων και υδροφόρων της Περιφέρειας και του Δήμου, κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στα σπίτια. Έδωσαν όλοι τους τιτάνια μάχη με τις φλόγες, τους αξίζουν συγχαρητήρια», τόνισε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας που βρέθηκε κι εκείνος από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων, λόγω και των πολύ επικίνδυνων καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν και σήμερα στην περιοχή.