ΥΠ.ΕΣ: Αποκλείστηκαν από τις εκλογές η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζ.Κωνσταντοπούλου και «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Ν.Νικολόπουλου

ΥΠΕΣ

Οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» του Νίκου Νικολόπουλου αλλά και η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν σωστά(;) το μηχανογραφικό για την υποψηφιότητα των κομμάτων τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου και συνεπώς αποκλείστηκαν από αυτές!

Έτσι οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες δεν χρειάστηκε καν να κριθούν από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου σε ότι αφορά το αν είναι «κέλυφος» ή όχι του Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Η.Κασιδιάρη, όπως υποστήριζαν δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική του δήλωση ο Ν.Νικολόπουλος:

«Παρά το γεγονός ότι οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» κατήρτισαν ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές Περιφέρειες της Ελλάδας, μέσα σε μόλις 4 ημέρες από την υποβολή της αίτησης

προς τον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΥΠΕΣ, δεν επέτρεψε την κάθοδο του κόμματος στις εθνικές εκλογές!

Από το απόγευμα του Σαββάτου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΣ, «πέταγε» έξω τα ονόματα των υποψηφίων και ειδικά των γυναικών, ενώ κάθε τόσο απέκλειε την πρόσβαση σε αυτό.

Όπως ακριβώς και η πρ. Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλει ότι απέκλεισαν με τον ίδιο τρόπο και το κόμμα της, την «Πλεύση Ελευθερίας».

Ραντεβού με τους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» στις δεύτερες κάλπες»

Ανάρτηση επίσης για το ίδιο ζήτημα πραγματοποίησε τα ξημερώματα Κυριακής στο Facebook και η Ζωή Κωνσταντοπούλου,

στην οποία ανάρτηση κατήγγειλε ότι το κόμμα της, Πλεύση Ελευθερίας, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την κατάθεση των ονομάτων των υποψηφίων του για τις Εκλογές.

Σύμφωνα με όσα γράφει η Ζ.Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας διάβημα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αναλυτικά ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Μετέβην προσωπικά στον Άρειο Πάγο και κατέθεσα ήδη λίγα λεπτά μετά τις 12, πρωτοκολλημένο διάβημα και αίτημα να αποκατασταθεί το ζήτημα και πραγματοποίησα και προφορικό διάβημα το Α1 Τμήμα.

Θα επανέλθω»