Υεμένη: Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από κεραυνούς

Τοπικές πηγές και κάτοικοι στην Υεμένη δήλωσαν χθες, Κυριακή, ότι τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν στις επαρχίες Αμράν και Χατζάχ στο βόρειο τμήμα της χώρας, ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν καταρρακτώδεις χείμαρρους, καταστροφικές πλημμύρες και καταιγίδες που προκαλούνται από μια μάζα αέρα που προέρχεται από την Αραβική Θάλασσα.

Ένας τοπικός αξιωματούχος στην αγροτική επαρχία Αμράν στο βόρειο τμήμα της χώρας, είπε στο Reuters ότι κεραυνός έπληξε μια κηδεία στην περιοχή Χασίφ στην περιοχή Αλ-Ασά, σκοτώνοντας 6 γυναίκες και τραυματίζοντας περίπου 19 άλλες.

Επίσημες πηγές στο ορεινό Κυβερνείο Χατζά, βορειοδυτικά της Υεμένης, δήλωσαν ότι 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν χθες το απόγευμα, καθώς κεραυνοί έπληξαν αρκετές περιοχές στην επαρχία που ελέγχεται από τους Χούτι.

Στην επαρχία Ibb στην κεντρική Υεμένη, τοπικές πηγές και κάτοικοι επιβεβαίωσαν ότι 5 σπίτια στην περιοχή Haddah Ghalis στην περιοχή Al-Seddah καταστράφηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπεσαν στην περιοχή και οι πλημμύρες παρέσυραν μεγάλες εκτάσεις των γεωργικών εκτάσεων του χωριού και μερικά από αυτά θάφτηκαν με εκατοντάδες τόνους χαλίκι και πέτρες.

Ακόμη την περασμένη εβδομάδα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τον θάνατο 77 ανθρώπων ως αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων και των πλημμυρών στην Υεμένη.