Βρυξέλλες: Οι βελγικές αρχές θα καλέσουν και την αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα για κατάθεση

Στον στενό οικογενειακό περιβάλλον στρέφονται οι έρευνες των βελγικών αρχών. Σε πολύ σύντομο χρόνο θα κληθεί να καταθέση και η αδερφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, η οποία δηλώνει σύμβουλος ευρωπαϊκής πολιτικής και νομοθεσίας.

Είναι μάλιστα, επικεφαλής μιας ΜΚΟ (ELONTech) που δίνει νομικές συμβουλές πάνω σε θέματα νέων τεχνολογιών.

Δεν αποκλείεται πάντως, να κληθούν κι άλλα πρόσωπα από το στενό της περιβάλλον, καθώς είναι μια πάγια τακτική των βελγικών αρχών.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, συνελήφθη με βελγικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για εντοπισμό βαλίτσας με μεγάλο χρηματικό ποσό. Όμως, αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή.

Η Εύα Καϊλή, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες εις βάρος της, για πιθανή εμπλοκή της σε σκάνδαλο χρηματισμού, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα χρήματος.

Οι βελγικές αρχές, δίνουν με το σταγονόμετρο πληροφορίες για τη δράση τους και την εξέλιξη της έρευνας.

Ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, βάζοντας στο κάδρο κι άλλα πρόσωπα, υπονοούντας ότι είναι στην αρχή του παγόβουνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας

«Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή

Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας.

Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.