Βρέθηκε γιγαντιαία χασισοφυτεία στα σύνορα με την Αλβανία

Η φυτεία εκτεινόταν σε μια έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων, ανάμεσα στις κοινότητες Κερασοχώρι και Παλαμπά του δήμου Φιλιατών

Άκαρπη απέβη η ενέδρα που στήθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε μια ορεινή και δύσβατη παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας, για να πιάσουν στα πράσα τους άγνωστους που καλλιεργούσαν μια τεράστια φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Η φυτεία, η οποία αποδείχθηκε ότι είχε εγκαταλειφθεί για άγνωστους λόγους, εκτεινόταν σε μια έκταση περίπου πέντε στρεμμάτων, ανάμεσα στις κοινότητες Κερασοχώρι και Παλαμπά του δήμου Φιλιατών δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα και αποτελείτο από δυο επίπεδα. Στο ένα, οι άγνωστοι δράστες καλλιεργούσαν μέσα σε γλάστρες 1.600 δενδρύλλια κάνναβης έτοιμα για μεταφύτευση και στο άλλο 285 δενδρύλλια που ήταν φυτεμένα στο έδαφος.

Οι αστυνομικοί που δέχθηκαν πληροφορίες για τη μεγάλη φυτεία, ακροβολίστηκαν αθέατοι καραδοκώντας να εμφανιστούν οι καλλιεργητές. Όμως, κανείς δεν έδωσε σημεία ζωής κι έτσι τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν το πρωί της Παρασκευής. Η Δίωξη Ναρκωτικών διενεργεί προανάκριση για να ανακαλύψει τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκόμενων στην παράνομη καλλιέργεια.