Βρέθηκαν οστά σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια – Τέλος στην Υπόθεση του Μ. Παπαγεωργίου;

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας

Αν και έχουν περάσει 10 χρόνια από την αποτρόπαια δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, το θρίλερ της ανεύρεσης της σορού του εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη, με μία σημαντική ανακάλυψη να αναμένεται να ρίξει «φως» στο συγκεκριμένο μυστήριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, εντοπίστηκαν μέσα σε μια σπηλιά στα Δερβενοχώρια ένα κρανίο και οστά, ευρήματα που ίσως σημάνουν το τέλος της αναζήτησης της σορού του. Τα ανθρώπινα οστά βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου σε σπηλαιοβάραθρο στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, περιοχή που είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών, καθώς υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι εκεί οι απαγωγείς «έσβησαν» τα ίχνη της δολοφονίας του 26χρονου, θάβοντας ή καίγοντας τη σορό του.

Σε υψόμετρο 650 μέτρων

Το μακάβριο εύρημα εντόπισε σπηλαιολογική ομάδα σε εξόρμησή της στις βόρειες πλαγιές της Πάρνηθας. Τα οστά βρέθηκαν σε υψόμετρο 650 μέτρων και σε βάθος τουλάχιστον 50 μέτρων, ενώ παραδίπλα υπήρχε και μια χειροβομβίδα. Τα μέλη της σπηλαιολογικής ομάδας ειδοποίησαν άμεσα την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας του υπουργείου Πολιτισμού και το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας, που κινητοποίησε την Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση, που στήθηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης, συμμετείχαν 14 άτομα, εκ των οποίων τα έξι από την ειδική ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ. Στο σημείο βρέθηκαν και πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι διαπίστωσαν πως θα ήταν επικίνδυνη η μεταφορά ή η εξουδετέρωση της χειροβομβίδας στον χώρο που βρέθηκε και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σφράγιση του σπηλαιοβαράθρου.

Τα ανθρώπινα ευρήματα

Τα ανθρώπινα ευρήματα, που ήταν τμήματα κρανίου, κάτω γνάθου, καθώς και κόκαλα πιθανότατα από τα κάτω άκρα, συλλέχθηκαν από την υπηρεσία που έχει ως έργο την προστασία, την ανάδειξη και τη διαχείριση των σπηλαίων και των παλαιοντολογικών καταλοίπων που συνδέονται με την ανθρώπινη ύπαρξη, ενώ η Αστυνομία θα αναζητήσει σε ποιον ανήκουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου είχε διορίσει Καναδό ερευνητή σε μια προσπάθεια να βρεθεί το πτώμα του άτυχου νέου και τότε είχαν γίνει έρευνες και από τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη στη Νέα Πέραμο και στον Κιθαιρώνα. Την ίδια ώρα αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μήπως τα οστά είναι του Μάριου, για να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι δικοί του εδώ και δέκα χρόνια, καθώς δεν έχει βρεθεί το πτώμα του. Υπενθυμίζουμε ότι «εγκέφαλος» της απαγωγής και δολοφονίας ήταν ένας 72χρονος οικογενειακός φίλος, που καταδικάστηκε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία, αρπαγή από κοινού, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και σύσταση συμμορίας.