Βρετανός δηλώνει ότι δέχθηκε επίθεση σκύλων στην Ακρόπολη

Αφορμή για να μιλήσει για τη δική του τραγική εμπειρία από επίθεση σκύλων στην Αθήνα, τρία χρόνια μετά, βρήκε ένας Βρετανός, στον απόηχο του φρικτού θανάτου από άγρια ζώα που βρήκε στη Ροδόπη, πριν από λίγες ημέρες, 62χρονη συμπατριώτισσά του.

Ο Peter Bucktrout, όπως μεταδίδει το BBC, δέχθηκε επίθεση από μια αγέλη αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή της Ακρόπολης, ενώ έκανε διακοπές στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2014.

Μαζί του τότε ήταν η σύζυγος και το 10χρονο παιδί τους, ενώ εκείνος προσπαθούσε να τα διώξει με την κάμερα.

Όπως εξιστορεί, ο 54χρονος άντρας απ’ το Longstanton του επιτέθηκαν τρία σκυλιά επιφέροντάς του σοβαρά τραύματα στο ένα του χέρι και στα πόδια.

Τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση περπατούσε σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο, δηλώνει, και έβγαζε ανυποψίαστος φωτογραφίες, ενώ η γυναίκα και το παιδί του μπήκαν σε ένα μαγαζί για να πάρουν κάτι να πιουν.

«Άκουσα ένα γαύγισμα και ένας μεγάλος σκύλος ήταν πάνω μου προτού προλάβω να καταλάβω τι συνέβαινε. Πήδηξε πάνω μου και μου δάγκωσε το χέρι, ενώ τα δύο μικρότερα με άρπαξαν απ’ τους αστραγάλους», λέει αφηγούμενος το περιστατικό.

Έπεσε στο έδαφος και όπως λέει χτύπησε με την κάμερα στο κεφάλι το μεγάλο σκυλί και έτσι τον άφησε.

«Έπειτα ευτυχώς με άφησαν. Άρχισα να τους φωνάζω και έκαναν πίσω. Ήθελα απλά να εξαφανιστώ και να σιγουρευτώ ότι δεν με ακολουθούσαν».

Στη συνέχεια, όπως αφηγείται, περπάτησε με μεγάλη δυσκολία μέχρι το εστιατόριο που βρισκόταν η οικογένειά του και εκεί δέχθηκε βοήθεια.

Σχολιάζει μάλιστα ότι απ’ τον τρόπο που τον φρόντισαν οι άνθρωποι τόσο στο εστιατόριο όσο και σο ασθενοφόρο φάνηκε ότι «ήταν πολύ συνηθισμένοι στο να περιποιούνται δαγκώματα σκύλων».

Γι’ αυτό και δεν προκαλεί πολλή εντύπωση το ότι μέσα απ’ την συνέντευξή του καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία και να προειδοποιήσει τους βρετανούς τουρίστες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα καταγγέλλει ότι μετά το περιστατικό είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές στην Αθήνα αλλά δεν έλαβε ποτέ καμιά απάντηση.

«Πρέπει να κάνουν κάτι για να ξεφορτωθούν τα αδέσποτα. Είναι πραγματικό πρόβλημα», υποστήριξε.

Πηγή: news247.gr