Βρετανική κυβέρνηση: «Δεν πρέπει να ταξιδέψουν οπαδοί στην Τουρκία»!

Ισχυρή σύσταση να μην ταξιδέψουν οπαδοί της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι στην Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, ακόμη και αν γίνει, τελικά, κανονικά ο τελικός του Champions Leeague εκεί, έκανε ο Γραμματέας Μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης, Γκραντ Σαπς!

Λίγη ώρα αφότου ο ίδιος ανακοίνωσε πως η Τουρκία μπαίνει στην «κόκκινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας λόγω κορωνοϊού, ο Σαπς δήλωσε: «Δεν πρέπει να ταξιδέψουν, εκτός αν υπάρχει πραγματική ανάγκη»!

Πρόσθεσε, δε, πως η βρετανική κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να φιλοξενήσει τον τελικό της 29ης Μαΐου στο Νησί. H UEFA, θυμίζουμε, ήλπιζε να δώσει σε κάθε κλαμπ από 4.000 εισιτήρια για τη μεγάλη αναμέτρηση του ”Ataturk Olympic Stadium”.

Ο Σαπς σημείωσε ότι ήδη η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA, για να αλλάξει έδρα το παιχνίδι, ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως «αυτό είναι δική της απόφαση».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ένα επιτυχημένο ιστορικό φιλοξενίας αγώνων με θεατές, οπότε είμαστε σε θέση να το κάνουμε», είπε ακόμη.

«Άρα είμαστε πολύ ανοιχτοί σε αυτό, αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει η UEFA. Δεδομένου, όμως, ότι είναι δύο αγγλικοί σύλλογοι στον τελικό, ανυπομονούμε να ακούσουμε τι έχουν να πουν», πρόσθεσε.