Βρετανία: Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με 349 υπέρ και 238 κατά, πήρε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή

Βρετανία: Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Η Κυβέρνηση κέρδισε, την ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Συγκεκριμένα, 349 βουλευτές δήλωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση έναντι 238 που την καταψήφισαν.

Η κίνηση του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου ακολούθησε υποβολή πρότασης δυσπιστίας από το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης «όσο Πρωθυπουργός παραμένει ο κ. Τζόνσον».

Οι Εργατικοί επιδίωξαν με τον τρόπο αυτό να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια Συντηρητικών βουλευτών με τον ηγέτη τους ώστε να τον υποχρεώσουν να εγκαταλείψει άμεσα την Ντάουνινγκ Στριτ, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για πιθανές πρόωρες εκλογές.

Η Κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε τη διατύπωση της πρότασης των Εργατικών και την αντικατέστησε με τη νέα πρόταση δυσπιστίας, με την Κυβέρνηση να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στη συζήτηση που είχε προηγηθεί της ψηφοφορίας στη Βουλή το απόγευμα, ο ηγέτης των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ είχε καλέσει τον Μπόρις Τζόνσον να εγκαταλείψει άμεσα την Ντάουνινγκ Στριτ και να προκηρυχθούν εκλογές.

Ο Μπόρις Τζονσον από την πλευρά του, ως Πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε το έργο της Κυβέρνησής του, αναφερόμενος ένταξη άλλων στην υλοποίηση του Brexit, στη διαχείριση της πανδημίας, στα μέτρα κατά της ακρίβειας και στη διαχείριση του πολέμου στην Ουκρανία.