Βρετανία: Νησί… φαίνεται μόνο μία μέρα κάθε 7 χρόνια

Ένα μυστηριώδες νησί, που λέγεται ότι υπάρχει στα ανοιχτά των ακτών της δυτικής Ιρλανδίας στη Μ.Βρετανία, εμφανιζόταν στους χάρτες μέχρι το 1865, ωστόσο κανείς δεν κατάφερε ποτέ ξανά να επαληθεύσει την ακριβή του θέση, με αποτέλεσμα να αποκαλείται «νησί-φάντασμα» και να αποτελεί αντικείμενο πολλών συζητήσεων, θεωριών, σεναρίων και ιστοριών!

Σύμφωνα με το gazzetta.gr, οι επιβεβαιωμένες θεάσεις του «Hy-Brasil», όπως ονομάζεται το νησί, χρονολογούνται από το 1325 και σύμφωνα με τους ιρλανδικούς μύθους, το θρυλικό νησί τον περισσότερο χρόνο είναι τυλιγμένο από πυκνή ομίχλη.

Μόνο για μία μέρα κάθε επτά χρόνια οι ναυτικοί μπορούν να δουν το νησί στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Όπως η χαμένη πόλη της Ατλαντίδας, έτσι και το «Hy-Brasil» έχει γίνει αντικείμενο πολλών υπερφυσικών ιστοριών ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των αφηγήσεων για προηγμένους πολιτισμούς.

Μία από τις ιστορίες, αφορούσε τον καπετάνιο Τζον Νίσμπετ, ο οποίος το 1674 φέρεται να έμεινε αποκλεισμένος με το πλήρωμά του στο «Hy-Brasil» ενώ έπλεε από τη Γαλλία στην Ιρλανδία. Την πρώτη μέρα στο νησί, βρήκαν ένα ακατοίκητο κάστρο και κοιμήθηκαν εκεί. Όταν ξύπνησαν, βρήκαν έναν πολύ σοβαρό κύριο και δέκα άνδρες που τον ακολουθούσαν ξυπόλητοι σαν να ήταν οι υπηρέτες του. Αυτοί πήγαιναν προς την ακτή που βρισκόταν το πλοίο.

Ο σοβαρός άντρας αφού γλέντησε με το πλήρωμα του καραβιού, τους αποκάλυψε ότι το νησί ονομαζόταν “O’Brazile“. Αυτός και αρκετοί άλλοι άνθρωποι ήταν- όπως είπε- “τυραννικά” κλεισμένοι στο κάστρο εξαιτίας της μαύρης μαγείας που τους είχαν κάνει.

Το νησί κατοικήθηκε επίσης από ιερείς και μοναχούς που κατείχαν τρομερές αρχαίες γνώσεις. Ορισμένοι λένε μάλιστα πως το ταξίδι του Ιρλανδού Αγίου Μπρένταν, που ξεκίνησε για να εντοπίσει τη «Γη της Επαγγελίας» τον 5ο αιώνα θα μπορούσε να ήταν για το «Hy-Brasil».