Βρετανία: Μεγάλη φωτιά στο Surrey του Λονδίνου – Ο καπνός έφτασε στο Χίθροου

Άλλη μια φωτιά ξέσπασε στη Βρετανία εξαιτίας των θερμοκρασιών ρεκόρ που επικρατούν στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή τη φορά η πυρκαγιά ξέσπασε στο Surrey, με τους καπνούς να «πνίγουν» μέχρι και το Χίθροου, στο δυτικό Λονδίνο!

Ο καπνός από τη φωτιά στο Surrey του Λονδίνου έφτασε έως τα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο και να κάνει δύσκολη την κατάσταση στον διάδρομο προσγείωσης! Πάντως, εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε στη Daily Mail ότι το αεροδρόμιο δεν επηρεάστηκε.

Η πυροσβεστική του Surrey κήρυξε σοβαρό περιστατικό πυρκαγιάς και προέτρεψε τους ανθρώπους να «αποφύγουν την περιοχή για να επιτρέψουν στα πληρώματα να εργαστούν».

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι το μέτωπο της φωτιάς είναι δεκάδων χιλιομέτρων.

«Υπάρχει πολύς καπνός, γι’ αυτό αποφύγετε την περιοχή, τα παράθυρα και οι πόρτες πρέπει να είναι κλειστά, εάν βρίσκονται κοντά και κατοικίδια ζώα να μένουν σε εσωτερικούς χώρους», ανέφερε η πυροσβεστική.

Σε σχόλιό του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, εκπρόσωπος του αεροδρομίου Χίθροου υπογράμμισε ότι η φωτιά δεν έχει προς το παρόν επηρεάσει τις πτήσεις.

Σημειώνεται ότι πριν από μια εβδομάδα ισχυρό κύμα ζέστης έπληξε τη Βρετανία, με τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές της χώρας να ξεπερνά τους 35 βαθμούς.

Αυτήν την εβδομάδα σημειώθηκε πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο η ατμόσφαιρα που προκλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών ευνόησε την εκδήλωση πυρκαγιών.