Βρετανία: Μέγα πλήγμα για τον Ελληνικό τουρισμό – Εκτός «πράσινης» λίστας η Ελλάδα -10 ημέρες καραντίνα για όσους επιστρέφουν

Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε την πράσινη λίστα με τις χώρες για τις οποίες δεν θα χρειάζεται καραντίνα και η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα σε αυτές.

Εκτός «πράσινης λίστας» έβαλε την Ελλάδα η Βρετανία, γεγονός που σημαίνει ότι οι Βρετανοί τουρίστες που θα επιστρέφουν από τη χώρα μας θα μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που σημαίνει πως απλά δεν θα επιστρέψουν γιατί δεν θα έρθουν καθόλου για να γλιτώσουν τη 10ημερη καραντίνα.

Στην πολυπόθητη λίστα βρίσκεται η Πορτογαλία και το Ισραήλ, ωστόσο, τα νέα δεν ήταν καλά για την Ελλάδα, καθώς μένει στο «πορτοκαλί» που ισοδυναμεί με σημαντικές ακυρώσεις αφίξεων Βρετανών τουριστών.

Η απόφαση ισχύει έως τα τέλη Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί η «πράσινη λίστα» σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών.

Ειδικότερα, στην «πράσινη λίστα» μπήκαν εκτός από την Πορτογαλία και το Ισραήλ, οι, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Μπρουνέι, Ισλανδία, Νήσοι Φερόες, Γιλβρατάρ και Νήσοι Φώκλαντ.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση με διαρροές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο, επιχειρούσε να δώσει μια διαφορετική εικόνα επικαλούμενη δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η βρετανική κυβέρνηση θα έβαζε στην «πράσινη» λίστα τουλάχιστον 5 μεγάλα ελληνικά νησιά:

Δηλαδή την Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Πράσινο

Όχι καραντίνα

Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

PCR τεστ δύο ημέρες μετά την επιστροφή

Πορτοκαλί

10 ημέρες κατ’οίκον περιορισμός

Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή

Κόκκινο

10ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την επιστροφή με το κόστος του ξενοδοχείου να είναι αυτή τη στιγμή 1.750 λίρες

Αρνητικό τεστ πριν την επιστροφή

Δύο PCR τεστ δύο και οκτώ ημέρες μετά την επιστροφή