Ισόβια στην Βρετανία η νοσοκόμα που σκότωσε 7 νεογέννητα

Η Λούσι Λέτμπι που δολοφόνησε επτά βρέφη και αποπειράθηκε να κάνει το ίδιο με άλλα έξι, επέλεξε να μην βρεθεί απέναντι από τους τραγικούς γονείς.

Η κατά συρροή δολοφόνος είχε δηλώσει στη νομική της ομάδα την περασμένη εβδομάδα ότι δεν ήθελε να λάβει μέρος στην ακροαματική διαδικασία μετά την καταδίκη της την Παρασκευή.

Απούσα από το δικαστήριο του Μάντσεστερ, όπου σήμερα θα ανακοινωθεί η καταδίκη της για τη δολοφονία επτά βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων έξι, είναι η νοσηλεύτρια Λούσι Λέτμπι, η οποία δεν εμφανίστηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, ξεκίνησε τις παρατηρήσεις του επιβεβαιώνοντας ότι η κατηγορούμενη «αρνήθηκε να προσέλθει στο δικαστήριο».

Η κατά συρροή δολοφόνος είχε δηλώσει στη νομική της ομάδα την περασμένη εβδομάδα ότι δεν ήθελε να λάβει μέρος στην ακροαματική διαδικασία μετά την καταδίκη της την Παρασκευή.

Το δικαστήριο θα ακούσει τις οικογένειες των θυμάτων της, προτού ο δικαστής εκδώσει την ποινή του αργότερα εντός της ημέρας.

Περισσότεροι από δώδεκα συγγενείς των θυμάτων της Λέτμπι κάθισαν στα θεωρεία του κοινού για την ακρόαση και οκτώ ένορκοι επέστρεψαν για να δουν την καταδίκη.

Τις προηγούμενες ημέρες, κι ενώ είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία πως η νοσηλεύτρια δεν θα παραβρεθεί στο δικαστήριο για να ακούσει την ποινή της, ακούστηκαν πολλές φωνές που ζητούσαν τη παρουσία της Λέτμπι στο εδώλιο, ώστε να βρεθεί απέναντι στους τραγικούς γονείς των παιδιών που δολοφόνησε.

Σούνακ: Να πάρουν οι οικογένειες τις απαντήσεις που χρειάζονται

Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι η έρευνα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα εγκλήματα της κατά συρροή δολοφόνου νοσοκόμας πρέπει να «ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

«Νομίζω ότι το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει η έρευνα είναι να διασφαλίσει ότι οι οικογένειες θα λάβουν τις απαντήσεις που χρειάζονται, ότι είναι δυνατόν να αντλήσουμε διδάγματα από αυτό που συνέβη, ότι όλα θα διεξαχθούν με διαφάνεια και ότι θα γίνουν το συντομότερο δυνατό. Αυτοί είναι οι στόχοι που επιθυμούμε για την έρευνα και θα διασφαλίσουμε ότι θα συσταθεί έτσι ώστε να επιτύχει αυτούς τους στόχους» ανέφερε ο Σούνακ.