Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία, Ιρλανδία, καταργούν τις απαγορεύσεις

περιοριστικά μέτρα

Μετά την Δανία και η Νορβηγία θα άρει τα περισσότερα από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα κατά της COVID-19 με άμεση ισχύ.

Kαθώς η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού κρίνεται απίθανο να πιέσει τις υπηρεσίες υγείας, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός της χώρας, κάνοντας την σκανδιναβική χώρα την δεύτερη που επισήμως επαναφέρει την κανονικότητα.

Αυτή την στιγμή, Γαλλία, Βρετανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, καταργούν μάσκες και απαγορεύσεις και ακολουθούν Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία,, Ισπανία κλπ.

Μόνο η Ελλάδα δεν έχει χρονοδιάγραμμα καταργήσεων των απαγορεύσεων και όχι μόνο αυτό: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μειώσει την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους επτά μήνες και όσοι από τις 8 Φεβρουαρίου δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση

(κάπου 830.000 πολίτες μέχρι σήμερα) θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη η ισχύς των πιστοποιητικών παραμένει στους εννέα μήνες!

Γιατί άραγε; Μολύνονται πιο εύκολα οι Έλληνες από τους λοιπούς Ευρωπαίους; Ή κάποιοι στην κυβέρνηση λειτουργούν ως πωλητές εμβολίων (ή «εμβολίων»);

Ωστόσο, η χώρα θα διατηρήσει τα βασικά μέτρα προφύλαξης, ζητώντας από τους ανθρώπους να διατηρούν τουλάχιστον ένα μέτρο απόσταση και να φορούν μάσκα προσώπου όπου υπάρχει συνωστισμός, διαταράσσοντας τη λειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων, όπως νυχτερινά κέντρα και χώρους διασκέδασης.