Βρετανία: Ανησυχία για την υγεία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Ακύρωσε επίσκεψη στη Βόρεια Ιρλανδία

Βασίλισσας Ελισάβετ

Ανησυχία και ερωτήματα για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ προκάλεσε η αιφνιδιαστική ακύρωση της επίσκεψής της στη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι «δέχθηκε απρόθυμα τις ιατρικές συμβουλές για ολιγοήμερη ανάπαυση», ενώ βρίσκεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

«Η Αυτού Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση, αλλά νιώθει απογοήτευση που δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη Βόρειο Ιρλανδία, όπου είχε προγραμματίσει να συμμετάσχει σε σειρά από υποχρεώσεις, σήμερα και αύριο», αναφέρει το Παλάτι, προσθέτοντας ότι η μονάρχης στέλνει «τις θερμότερες ευχές της στον λαό της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να την επισκεφθεί στο μέλλον».

Η 95χρονη βασίλισσα μένει στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου την Τρίτη το απόγευμα υποδέχθηκε σημαντικά πρόσωπα του επιχειρηματικού χώρου, της τεχνολογίας και πολιτικούς, μετά την επενδυτική σύνοδο της κυβέρνησης. Ανάμεσα στους καλεσμένους, μαζί με τον πρωθυπουργό, ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

Από τη δήλωση είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση της βασίλισσας να ξεκουραστεί δεν συνδέεται με την πανδημία. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη για το αν τα θέματα της υγείας της θα επηρεάσουν τα σχέδιά της να παρακολουθήσει εκδηλώσεις που συνδέονται με την COP26 στη Γλασκόβη στο τέλος του μήνα.

Πριν την δεξίωση, είχε δύο συναντήσεις μέσω βιντεοκλήσης από το κάστρο του Ουίνδσορ, με τον πρέσβη της Ιαπωνίας και τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σαββατοκύριακο, βρισκόταν στις ιπποδρομίες του Άσκοτ και τη Δευτέρα είχε μία διαδικτυακή ακρόαση με τον νέο γενικό κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας.

Η εμφάνιση με το μπαστούνι

Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, πολλοί ανησύχησαν όταν παρατήρησαν ότι την περασμένη Τρίτη, η βασίλισσα επισκέφθηκε το Αβαείο του Γουεστμίνστερ για τη λειτουργία των Ευχαριστιών, συνοδευόμενη από την κόρη της, Άννα και κρατώντας μπαστούνι.

Η εμφάνισή της προκάλεσε αναστάτωση, αφού η Ελισάβετ έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και να μην μπορεί να κινηθεί με άνεση.

Αν και το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει, η αλλαγή ήταν εμφανής, με αποτέλεσμα η σημερινή ανακοίνωση να ρίξει «λάδι στη φωτιά» για την κατάσταση της βασίλισσας.