Βραζιλία: Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι η πρώτη επιλογή για τον πάγκο της

Βραζιλία: Ο Ζινεντίν Ζιντάν

Την ώρα που στη Γαλλία περιμένουν να μάθουν αν ο Ντιντιέ Ντεσάν αποχωρήσει από τους «μπλε» ανοίγοντας τον δρόμο για τον Ζινεντίν Ζιντάν,

στη Βραζιλία αναφέρουν ότι ο Γάλλος παλαίμαχος άσος είναι πλέον ο βασικός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Τίτε στην «σελεσάο».

Στα δημοσιεύματα επισημαίνει επίσης ότι, παρά το γεγονός πως ήταν ο δήμιος της Βραζιλίας στα Μουντιάλ του 1998 και του 2006, ο Ζιντάν θα γινόταν δεκτός «με ανοιχτές αγκάλες» από τη βραζιλιάνικη ομάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θέση του, τα επιτεύγματά του και η ικανότητά του να προπονεί θα ήταν επαρκή επιχειρήματα για τη βραζιλιάνικη οντότητα.

Η τελευταία δουλειά του Ζιντάν ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, πριν φύγει από τον μαδριλένικο σύλλογο τον Μάιο του 2021. Στη «Βασίλισσα», ωστόσο, ο παλαίμαχος Γάλλος έγραψε Ιστορία.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο «Ζιζού» κατέγραψε σπουδαία επιτεύγματα, όντας τρεις φορές νικητής στο Champions League, δύο στο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων,

δύο στο πρωτάθλημα Ισπανίας κι άλλες τόσες στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ πίστωσε το βιογραφικό του και με δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας.