Βραζιλία-εκλογές: Στις 6 μονάδες διευρύνει το προβάδισμα του ο Λούλα έναντι του Μπολσονάρου

Διευρύνεται στις 6 ποσοστιαίες μονάδες συμφωνά με δύο δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του Luiz Inacio Lula da Silva έναντι του προέδρου Jair Bolsonaro, ενώ απομένει λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Βραζιλία.

Ο Λούλα  συγκεντρώνει  το 53% των έγκυρων ψήφων, από 52% την περασμένη εβδομάδα, έναντι 47% για τον Μπολσονάρο, ο οποίος είχε 48% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, σύμφωνα με έρευνα της PoderData.

Σε άλλη δημοσκόπηση της Genial/Quaest, ο αριστερός πρώην πρόεδρος έχει 48% υποστήριξη από τους ψηφοφόρους, έναντι 47% την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Μπολσονάρο παρέμεινε στο 42%.

Το Genial/Quaest προσπάθησε να εκτιμήσει τον αντίκτυπο των αποχών προσαρμόζοντας τον “πιθανό ψηφοφόρο”, που έδειξε τον Λούλα με 52,1% των έγκυρων ψήφων σε σύγκριση με 47,9% για τον Μπολσονάρο. Το αποτέλεσμα  είναι πιο περιορισμένο απο το προηγούμενο με  52,8% έως 47,2%.

Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Οι δημοσκόποι επικρίθηκαν ευρέως μετά την ψηφοφορία στον πρώτο γύρο για σημαντική υποτίμηση της υποστήριξης προς τον Μπολσονάρο.

Η PoderData πήρε συνέντευξη από 5.000 ψηφοφόρους μέσω τηλεφώνου και η δημοσκόπηση της έχει περιθώριο σφάλματος 1,5 ποσοστιαίας μονάδας.

Στην έρευνα Genial/Quaest συμμετείχαν 2.000 άτομα μεταξύ 23 και 25 Οκτωβρίου και έχει περιθώριο σφάλματος δύο ποσοστιαίες μονάδες.