Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στην αρμόδια Επιτροπή

Το σχέδιο νόμου με πλήρη τίτλο «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας» έγινε δεκτό επί της αρχής από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, με τη ΝΔ να ψηφίζει «ναι», τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να ψηφίζουν «όχι», ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκαν.

Μιλώντας μετά την ακρόαση των ενδιαφερομένων φορέων, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στα άρθρα που δίδουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα (άρθρο 10), αλλά και την προκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ, με καθεστώς μερικής απασχόλησης (άρθρο 7), η κα Γκάγκα είπε ότι ακούγονται στη δημόσια συζήτηση δύο διαφορετικά πράγματα, το ένα, να προασπίσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, και το άλλο είναι να προασπίσουμε τους ιδιώτες.

Γκάγκα: Με το νομοσχέδιο μας δίνουμε περισσότερες επιλογές και έναν βαθμό ελευθερίας που δεν υπήρχε

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε και τα δύο. Να προασπίσουμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και να προασπίσουμε τους ιδιώτες», είπε η κυρία Γκάγκα και πρόσθεσε: «Με το νομοσχέδιο μας δίνουμε περισσότερες επιλογές και έναν βαθμό ελευθερίας που δεν υπήρχε».

Αναφερόμενη μάλιστα στις σημερινές κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, είπε ότι «οι συνδικαλιστές μας κάνουν σήμερα μια τετράωρη στάση εργασίας» και ότι, με τα πρώτα στοιχεία που έχει, η συμμετοχή ήταν κάτω από 1%. «Αυτή είναι η συμμετοχή, αυτοί είναι το πόσο καλά αντιπροσωπεύουν τους γιατρούς και τους υγειονομικούς, αυτοί που φέρονται ως συνδικαλιστές-εκπρόσωποι των γιατρών και των νοσοκομείων μας», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.