Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, «ναι» ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25

Ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/10) στη Βουλή η ευρωπαϊκή οδηγία για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και η τροπολογία για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/944 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ και άλλες περιβαλλοντικές διατάξεις».

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, «ναι» ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «παρών» δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25,

Κατά πλειοψηφία έγινε, επίσης, δεκτή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το «καλάθι του νοικοκυριού» σχετικά με τα προϊόντα που είναι είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση, και που θα διατίθενται σε προσιτή τιμή. «Ναι» στην τροπολογία είπαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «όχι» ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» δήλωσε η Ελληνική Λύση.