Βουλή: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ολομέλεια θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα επί της εισήγησης

Την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι βουλευτές παρουσιάστηκαν στην Επιτροπή ζητώντας και οι ίδιοι να αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους στην εισαγγελέα και να αρθεί η ασυλία τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ολομέλεια θα αποφασίσει την επόμενη εβδομάδα επί της εισήγησης. Την άρση ασυλίας φέρεται να ζήτησε η συντριπτική πλειοψηφία των Σπαρτιατών με εξαίρεση τον κ. Κόντη.

Την περασμένη εβδομάδα οι 11 βουλευτές του κόμματος είχαν κληθεί για εξηγήσεις για εξαπάτηση των εκλογέων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία απέστειλε σχετικό έγγραφο στη Βουλή για την άδειας της.

Οι έντεκα καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση των εκλογέων καθώς, όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Εισαγγελέως προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ανήκαν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του έγκλειστου καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη.