Βουλγαρία: Ανακοινώνεται σε λίγες ημέρες η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Βουλγαρία

Τις επόμενες ημέρες ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης στη Σόφια, υπό το κόμμα «Συνεχίζουμε την αλλαγή» με τη συμμετοχή των μικρότερων κομμάτων

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται ν’ ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας βουλγαρικής κυβέρνησης με τον συνασπισμό κομμάτων υπό το «Συνεχίζουμε την αλλαγή» που αναδείχθηκε νικητής των πρόσφατων εκλογών στη χώρα.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να χωριστεί στα δύο, το ένα θα αφορά την ανάπτυξη και την καινοτομία και το άλλο θα διευθύνει κρατικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με βουλγαρικά ΜΜΕ οι διαπραγματεύσεις με τα μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα (Σοσιαλιστικό Κόμμα, «Υπάρχει τέτοιος λαός» και «Δημοκρατική Βουλγαρία» ολοκληρώθηκε και ήδη αποφασίστηκε η κατανομή των υπουργείων στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Έτσι το κόμμα «Συνεχίζουμε την αλλαγή» θα διαθέτει δέκα (10) υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εκπαίδευσης, Εσωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών, Πολιτισμού, Υγείας).

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα τέσσερα (4) υπουργεία (Κρατικών Επιχειρήσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Γεωργίας, Τουρισμού).

Το κόμμα «Υπάρχει τέτοιος λαός» επίσης τέσσερα (4) υπουργεία (Εξωτερικών, Ενέργειας, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αθλητισμού).

Και το κόμμα «Δημοκρατική Βουλγαρία» τρία (3) υπουργεία (Δικαιοσύνης, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και περιβάλλοντος).

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, νέος υπουργός Άμυνας θα αναλάβει ο σημερινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Στέφαν Γιάνεφ.