Βορίδης: Το Ισραήλ αμύνεται σε επιθέσεις ακραίας και βίαιης τρομοκρατίας

Θέση υπέρ της πολιτικής του Ισραήλ έλαβε ο Μάκης Βορίδης εξηγώντας πως είναι κράτος που αμύνεται στις επιθέσεις ακραίας και βίαιης τρομοκρατίας.

Με παρέμβασή του στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται η κύρωση διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, η οποία μίλησε για «κράτος δολοφόνο», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε πως το Ισραήλ είναι ένα κράτος που αμύνεται σε επιθέσεις ακραίας και βίαιης τρομοκρατίας και πρόσθεσε:

«Επομένως, απέναντι του έχει να αντιμετωπίσει αυτό και αυτό είναι κάτι το όποιο θα πρέπει να γίνεται κατανοητό στα πλαίσια του δικαιώματος που έχει κάθε κράτος να υποστηρίζει να προστατεύει και να υπερασπίζεται τους πολίτες του, ειδικά αμάχους πολίτες όταν δέχεται τέτοιου είδους επιθέσεις».

Από την πλευρά της η κ.Μανωλάκου υποστήριξε πως «η σύμβαση με το Ισραήλ αναγορεύει το κράτος δολοφόνο σε στρατηγικό σύμμαχο, αναβαθμίζοντας τις πολιτικές, τις οικονομικές, τις στρατιωτικές σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ. Γι’ αυτό έχουμε και τόσες πολλές κυρώσεις όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα ταχύτατα σε διάφορους τομείς με το Ισραήλ».