Βορειοηπειρώτες σε Αθήνα: Είναι η τελευταία ευκαιρία να δείξει η Ελλάδα πως νοιάζεται αληθινά και δεν μας αφήνει στα χέρια των Τουρκαλβανών

Κραυγή αγωνίας εκφράζουν οι Βορειοηπειρώτες με την κατάφορα παράνομη σύλληψη του Φ.Μπελέρη από το καθεστώς Ράμα, που έχει στόχο να ακυρώσει το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Χιμάρα, για να πέσει μετά με τα μούτρα στην υφαρπαγή των περιουσιών των Ελλήνων της περιοχής.

Σύμφωνα με βορειοηπειρωτική εφημερίδα “είναι η τελευταία ευκαιρία να δείξει η Ελλάδα πως νοιάζεται πραγματικά για μας και δεν θα μας αφήσει αβοήθητους στα χέρια των Τουρκαλβανών.

Η ίδια η πράξη αυτή, αποτελεί ψυχολογικό εκφοβισμό σε όσους από μας τολμήσουν να αμφισβητήσουν την εξουσία τους (στα Τίρανα) ενώ ιδιαίτερο αντίκρισμα έχει σε μας που ασχολούμαστε με τα κοινά… και αποτελούμε την φωνή των συμπατριωτών μας”, αναφέρει το δημοσίευμα αφήνοντας να εννοηθεί απειλές των Αλβανικών αρχών στην εφημερίδα.

Δεν έχουν αλλάξει και πολλά από την εποχή του Κομουνιστή Χότζα, ως προς το πως αντιμετωπίζεται ο ελληνισμός στην Βόρειο Ήπειρο, ( και όχι Νότιο Αλβανία), αφού με σαθρές κατηγορίες φυλακίζονται εκλεγμένοι άρχοντες ελληνικής καταγωγής, ή δολοφονούνται, στην περίπτωση του ήρωα Κ. Κατσίφα.

Ο Ράμα ξεκάθαρα μεθοδεύει την μη ανάληψη του Δήμου από τον Φ.Μπελέρη, αφού έχει σχέδια σε συνεργασία με τουρκικές εταιρείες, για την υφαρπαγή των οικοπέδων στην περιοχή, τα οποία είναι φιλέτα, με στόχο την δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων και μαγαζιών, εξοστρακίζοντας τους Έλληνες ιδιοκτήτες με διάφορες γραφειοκρατικού χαρακτήρα παγαποντιές.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν υπολογίζει ούτε την χώρα μας, ούτε την ΕΕ, ούτε κανέναν, πλην ίσως τις ΗΠΑ, οι οποίες προς το παρόν τηρούν μια στάση ίσων αποστάσεων.

Πως θα αντιδράσει η Ελλάδα για να πονέσει πραγματικά το καθεστώς Ράμα

Η Αθήνα οφείλει να πάρει μόνο το μαστίγιο και όχι το καρότο και να πράξει τα δέοντα αύριο κιόλας:

Πρώτα και κύρια μπορούμε να απελάσουμε εκατοντάδες Αλβανικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην χώρα μας, και βρίσκονται στις φυλακές με βαριά ποινικά αδικήματα, αλλά και πλημμελήματα.

Η όλη διαδικασία να τύχει ευρείας δημοσιοποιήσεως στα ΜΜΕ, στέλνοντας το μήνυμα στα Τίρανα, ενώ οι λόγοι της ελληνικής στάσης να ανακοινωθούν επίσημα σε ΕΕ-ΝΑΤΟ και στον ΟΗΕ, τονίζοντας την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Φ.Μπελέρη.

Δεύτερον, μπορεί να γίνει ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ στα ξένα ΜΜΕ, ότι η χώρα μας ότι δεν προτίθεται να στηρίξει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρώπη, ενώ θα μπλοκάρονται όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ προς την χώρα αυτή.

Η Ελλάδα θα άλλαζε στάση μόνο εάν είχαμε ολοκληρωτική αλλαγή στάσης των Αλβανών προς την ελληνική μειονότητα σε όλα τα ζητήματα και όχι αποσπασματικά.

Τρίτον, η απόφαση για συνυποσχετική για την ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας, θα πρέπει  να παγώσει μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο Φ.Μπελέρης.

Όσοι σύμμαχοι σε ΝΑΤΟ και εταίροι στην ΕΕ, ενοχληθούν, καλό θα ήταν να μάθουν πόσα άρθρα των δικαιωμάτων του ανθρώπου, και πόσοι νόμοι παραβιάζονται από τα Τίρανα στην προκειμένη περίπτωση.

Την στάση της Ελλάδος, την παρακολουθούν από κοντά εδώ και μεγάλο διάστημα Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Ισραηλινοί, Αμερικανοί, και λοιποί, αξιολογώντας τις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας, συσχετίζοντας τα με δικά τους θέματα.

Η ορθή στάση της Αθήνας προς τα Τίρανα θα ενισχύσει σε μεγάλο σημείο την χώρα μας ενάντια σε πιέσεις ΗΠΑ-ΕΕ κατά τον ελληνοτουρκικό διάλογο, αφού θα κάνει κατανοητό ότι η χώρα μας έχει “κόκκινες γραμμές” για όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγαίου.