«Βόμβα» από τον καθηγητή Ι.Κιούμη: «Βαποράκια μεταφοράς του κορωνοϊού οι εμβολιασμένοι»!

καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιούμης

Μια πραγματική «βόμβα» έριξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιούμης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, καθώς χαρακτήρισε τους εμβολιασμένους ως «βαποράκια μετάδοσης του κορωνοϊού».

Ο καθηγητής, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους υπέρμαχους των εμβολίων, παραδέχθηκε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν και ότι το εμβόλιο προσφέρει προστασία από την βαριά νόσο.

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως είπε, οι εμβολιασμένοι ουσιαστικά μπορούν να γίνουν υπερμεταδότες του ιού, καθώς κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς τεστ.

Ο καθηγητής έκανε αυτές τις δηλώσεις ενώ μιλούσε για τα 4.165 νέα κρούσματα που σημειώθηκαν χθες και για το τι φταίει που η πανδημία δεν έχει τεθεί σε έλεγχο.

«Φέτος υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που είναι εμβολιασμένος, όχι αρκετός αλλά υπολογίσιμος.

Κάτι που κάνει την επιδημία στους εμβολιασμένους να εμφανίζεται με πιο ήπιο χαρακτήρα, αλλά δεν παύουν όμως οι εμβολιασμένοι και αυτοί να νοσούν και αυτοί να μεταφέρουν τον ιό και γίνονται βαποράκια μετάδοσης του ιού στους ανεμβολίαστους».

Η δήλωση του Ιωάννη Κιούμη προκάλεσε την έκπληξη των δημοσιογράφων οι οποίοι λίγη ώρα αργότερα τον ρώτησαν τι ήθελε να πει με την δήλωση του για «βαποράκια μετάδοσης του ιού» και εάν φταίνε αυτοί.

«Άθελά τους γίνονται βαποράκια οι εμβολιασμένοι. Δεν φταίνε αυτοί.

Αυτοί που εμβολιάζονται συνήθως νοσούν με πιο ήπιο τρόπο, όμως και αυτά τα άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Άρα πρέπει και οι εμβολιασμένοι να προσέχουν γιατί συντηρείται ένα φαύλος κύκλος».