“Βόμβα” από Κικίλια: “Θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα στην Αττική” – Έρχεται νέο lockdown;

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατες δηλώσεις του τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική και αποκάλυψε ότι θα χρειαστούν περεταίρω μέτρα προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Με ανησυχεί η Αττική και η εικόνα της και για τον λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «όσο επιδεινώνονται τα δεδομένα και οι δείκτες αυτό δείχνει ότι μπορεί να χρειαστούν και άλλα μέτρα. Υπάρχει πίεση και χειροτερεύουν τα πράγματα στην Αττική και γι’ αυτό θα χρειαστούν μέτρα».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «Οι επιδημιολογικοί δείκτες εξάπλωσης της νόσου είναι για μας κόκκινη γραμμή. Αποδείχθηκε ότι δεν είναι εποχικός ο ιός και δεν είδαμε ύφεση αλλά αύξηση. Οι ασυμπτωματικοί επίσης βοήθησαν στην υπέρμετρη μετάδοση του ιού».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι στην Αττική θα έχουμε 40 νέα κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ για τα Μέσα Μεταφοράς που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης είπε ότι η μάσκα έχει αποδειχθεί ότι είναι θωράκιση και άμυνα απέναντι στον κορωνοϊό.

Αναφορικά με το εμβόλιο, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει εκτίμηση του υπουργείου για το πότε θα το έχουμε. Υπάρχουν οι επιστημονικές ανακοινώσεις και υπάρχει ένας ορίζοντας κάποιων μηνών για να έχουμε όχι εμβόλιο αλλά εμβόλια».