ΒΟΜΒΑ! 11 δισεκ. ευρώ δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα ανακοίνωσε ο Τραμπ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ τα βάζει με όλους. Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε το αγαπημένο του twitter για να κάνει πράξη την απειλή και να ανακοινώσει πως επιβάλει δασμούς ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ σε προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δασμοί του Τραμπ σε προϊόντα από την Ε.Ε. έρχονται ως «απάντηση» στις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις που δέχεται η Airbus, την ώρα που η Boeing περνά δύσκολες στιγμές εξαιτίας των δυο αεροπορικών δυστυχημάτων σε Ινδονησία και Αιθιοπία, με τα Boeing 737 Max 8.

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου διαπιστώνει ότι οι ενισχύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Airbus έχουν αρνητικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, οι οποίες τώρα θα επιβάλουν δασμούς 11 δισεκ. δολαρίων σε ευρωπαϊκά προϊόντα! Η ΕΕ εκμεταλλεύεται τις ΗΠΑ στο εμπόριο για πολλά χρόνια. Σύντομα θα σταματήσει!», έγραψε ο Τραμπ.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

The World Trade Organization finds that the European Union subsidies to Airbus has adversely impacted the United States, which will now put Tariffs on $11 Billion of EU products! The EU has taken advantage of the U.S. on trade for many years. It will soon stop!

Τα προϊόντα στα οποία η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να επιβάλει δασμούς είναι από τα μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ως τα γαλακτοκομικά!