Βόλος: Στη φυλακή και πάλι ο ταραξίας «Κάμελ» για επίθεση σε 30χρονο πατέρα με μωρό

Βόλος

Στις φυλακές της Λάρισας οδηγείται ο «Κάμελ» μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου να τον κρίνει ένοχο για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ για την κατηγορία της απειλής με καταδίωξη, κρίθηκε αθώος.

Ο «Κάμελ» καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, χωρίς αναστολή, το Δικαστήριο διέταξε εκτέλεση της ποινής και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας και αναμένεται να αποφυλακιστεί αφού μείνει για 6-7 μήνες (3/5 της ποινής), όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας.

Ο δράστης συνελήφθη στις 10.45 το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο του Βόλου, μετά από καταγγελία ενός 30χρονου πατέρα που περπατούσε έχοντας το ηλικίας 16 μηνών αγοράκι του στο καρότσι, ότι άρχισε να του φωνάζει, προσπάθησε να τον χτυπήσει, άρχισε να σπρώχνει το καρότσι και να καταδιώκει τον πατέρα όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί.

Ο 30χρονος πατέρας κατέθεσε ότι καθόταν με το καρότσι που βρισκόταν το ηλικίας 16 μηνών αγοράκι του σε παγκάκι του Αγ. Νικολάου, στην οδό Ερμού στον Βόλο, ο κόσμος που κυκλοφορούσε ήταν πολύς, καθώς είχαν τελειώσει και οι εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας».

Ξαφνικά τον πλησίασε ο 39χρονος και του είπε με επιθετικό ύψος «Πήρες ασθενοφόρο που σου είπα»;

Ο 30χρονος ξαφνιάστηκε και το πρώτο μέλημά του ήταν να κάνει δεξιά το καρότσι με το παιδί, ώστε ο 39χρονος να μη μιλάει πάνω από το παιδί και του είπε να φύγει γιατί τρομάζει το μωρό.

Τότε ο «Κάμελ» άρχισε να του φωνάζει «γιατί δεν πήρες ασθενοφόρο;», ενώ ο πατέρας το παιδιού κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι από το ένα χέρι του κρατούσε ένα αιχμηρό αντικείμενο που έβγαλε από την τσέπη του και δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήταν και από το άλλο χέρι μια σακούλα που περιείχε ένα μπουκάλι αναψυκτικού, που υπέθεσε ότι περιείχε βενζίνη και φοβήθηκε μην την πετάξει στο παιδί του.

Ο 39χρονος κινήθηκε απειλητικά τότε εναντίον του 30χρονου, προσπάθησε να τον χτυπήσει με γροθιές και αφού δεν τα κατάφερε άρχισε να σπρώχνει το καρότσι, που ευτυχώς βρήκε αντίσταση στο παγκάκι και το παιδί δεν έπεσε.

Ο πατέρας του παιδιού σε κατάσταση σοκ, άρχισε να τρέμει, πήρε το καρότσι και έτρεξε, φώναζε βοήθεια, δεν έβγαινε φωνή από μέσα του, ο «Κάμελ» τον κυνήγησε για 30 μέτρα, ο κόσμος δίπλα του παρατηρούσε το επεισόδιο και τηλεφώνησε στο «100» σε κατάσταση σοκ ενώ κάλεσαν και άλλοι παραβρισκόμενοι και τελικά στο σημείο πήγαν αστυνομικοί που τον συνέλαβαν.

Επίσης είπε ότι τηλεφώνησε στη γυναίκα του και δεν μπορούσε να της εξηγήσει τι έγινε, ο ίδιος είπε ότι έχει να φάει από χθες, η σύζυγός του κλαίει στο σπίτι, ενώ και το παιδί τρομοκρατήθηκε, μελάνιασε, έκλαιγε ζητούσε τη μαμά του.

Ο 30χρονος δάκρυσε στο Δικαστήριο με την περιγραφή του περιστατικού που έκανε με λυγμούς, είπε στους δικαστές ότι δεν είναι καλά και πρέπει να τον βάλουν μέσα.

Τι είπε ο «Κάμελ»
Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι ο 30χρονος είπε αλήθεια, ο ίδιος τον πλησίασε πρώτος για να καλέσει ασθενοφόρο διότι σε διπλανό παγάκι κοιμόταν ο κ. Δημήτρης που είναι άρρωστος και πίνει αλκοόλ.

Ο 39χρονος είπε ότι δεν έκανε τίποτα στο καρότσι και δεν προσπάθησε να πετάξει το παιδάκι.

Στις ερωτήσεις του δικαστή και του εισαγγελέα ο 39χρονος απαντούσε ότι αυτός έλεγε να καλέσει ασθενοφόρο για τον κ. Δημήτρη.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε να κριθεί ένοχος και τετελεσμένη σωματική βλάβη και απειλή με καταδίωξη.