Βόλος: «O παππούς πετάχτηκε μπροστά του» λέει ο δικηγόρος του 33χρονου

«Δεν έτρεχε, κινούνταν εντός των επιτρεπτών ορίων ταχύτητας» τόνισε ο δικηγόρος του οδηγού της μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε το τεσσάρων μηνών μωρό στο Βόλο

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παπαπέτρος, ο 33χρονος αιφνιδιάστηκε από τον παππού, που πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, κρατώντας αγκαλιά το βρέφος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη (08.11.23) ο δικηγόρος του οδηγού, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για το δυστύχημα με το μωρό στο Βόλο, υποστήριξε ότι ο 33χρονος «κινούνταν σύννομα», προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι πελάτης και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι.

«Είναι συγκλονισμένος. Είναι συντετριμμένος ο ίδιος, όπως και όλη η κοινωνία του Βόλου. Ήταν σε κατάσταση σοκ, με ψυχολογική υποστήριξη» σημείωσε ο δικηγόρος.

Όσον αφορά την επίμαχη στιγμή της θανατηφόρας παράσυρσης του παππού και της εγγονής δήλωσε ότι ακόμη ερευνάται η υπόθεση. «Είναι στο στάδιο της ανάκρισης. Έχει καταγραφεί το σκηνικό από βίντεο και φαίνεται περίπου τι έχει γίνει. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε και ότι ήταν σε επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας, ότι αιφνιδιάστηκε γιατί βγήκε ξαφνικά ο παππούς που κρατούσε το βρέφος μπροστά του», είπε ο κ. Παπαπέτρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μοιραίο συμβάν έγινε, γιατί το παππούς του βρέφους βγήκε στο δρόμο από τη δεξιά πλευρά και όχι από την πλευρά του πεζοδρομίου.

«Βγήκε από σημείο που υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Είχε καταληφθεί σχεδόν όλη η λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν είχε τη δυνατότητα να το αντιληφθεί εγκαίρως. Το αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή. Προσπάθησε να τον αποφύγει έστω και κατ’ ελάχιστο με κάποιον ελιγμό. Φαίνεται αυτό γιατί η σύγκρουση δεν είναι μετωπική. Παρόλα αυτά τον χτύπησε με σφοδρότητα» δήλωσε.

«Δηλώνει νηφάλιος» – Αύριο οι τοξικολογικές

Αναφορικά με το εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ο οδηγός της μηχανής, ο δικηγόρος του διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων» ωστόσο «ο ίδιος υποστηρίζει πως ήταν νηφάλιος». Σημειώνεται πως αύριο, Πέμπτη (09.11.23) αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σχετικά με την πληροφορία ότι στο παρελθόν είχε συλληφθεί για κατανάλωση αλκοόλ, ο κ. Παπαπέτρος τόνισε ότι ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στον εντολέα του, ο οποίος ποτέ δεν καταδικάστηκε και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

«Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ»

Στο μεταξύ, από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του βρέφους, Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στον Alpha το πρωί της Τετάρτης δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες για αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού, γι’ αυτό περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις.

«Είναι αδιανόητο σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ταχύτητα των οχημάτων θα πρέπει να είναι η ελάχιστη και οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή, να γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα. Η οδός Ιάσονος είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, άπλετα φωτισμένος και είναι απορίας άξιο πώς ο οδηγός, εάν ήταν νηφάλιος, προξένησε το τροχαίο», σημείωσε ο κ. Χαρμάνης.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάκριση, να έρθουν οι αιματολογικές εξετάσεις, να φανεί εάν υπήρχε αλκοόλ ή άλλες ουσίες στον οργανισμό του και βλέπουμε. Η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο δε παππούς είναι ψυχικά αποδιοργανωμένος πλήρως», πρόσθεσε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο 33χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.