Βόλος: Νέα ψυχιατρική εξέταση στον 37χρονο που ρίχνει βενζίνη σε γυναίκες – Τι έδειξε το πόρισμα

Βόλος

Σύμφωνα με τους αρμοδίους το περιστατικό με τον 37χρονο άστεγο που πέταγε βενζίνη σε γυναίκες είναι αντικοινωνικό περιστατικό που χρήζει απεξάρτησης και όχι ψυχιατρικό.

Χθες, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελική Αρχή του Βόλου, μετά και την νέα καταγγελία γυναίκας ότι δέχθηκε επίθεση με βενζίνη, ο 37χρονος άνδρας εξετάστηκε εκ νέου από τη δημόσια Ψυχιατρική Υπηρεσία Βόλου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου, η υπηρεσία στο πόρισμά της καταλήγει ότι δεν πρόκειται για ψυχιατρικό περιστατικό, αλλά για αντικοινωνικό περιστατικό και χρήζει απεξάρτησης από την βενζίνη σε ειδική κλινική.

Οι ψυχίατροι υποστηρίζουν ότι έχει πλήρη συνείδηση και ότι αναγνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του. Πριν λίγο καιρό μάλιστα, είχε ρίξει βενζίνη σε νεαρή γυναίκα, η οποία υπέστη μόνιμες βλάβες όρασης. Για την πράξη του αυτή δικάστηκε, φυλακίστηκε, αλλά και πάλι δεν σταμάτησε τη δράση του.

Ωστόσο, για να υπάρξει ακούσια νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική, απαιτούνται συγκεκριμένες ιατρικές γνωματεύσεις, αν η συμπτωματολογία του οδηγεί τους ψυχιάτρους να εισηγηθούν τον εγκλεισμό, που στην περίπτωση του 37χρονου «Κάμελ» δεν ισχύουν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στην περίπτωση του 37χρονου, όπου η ιατρική κοινότητα θεωρεί ότι δεν είναι ψυχιατρικό περιστατικό, η ευθύνη ανήκει στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ώστε να εφαρμοστεί ο ποινικός κώδικας και εν συνεχεία να οδηγηθεί σε κάποιο κέντρο απεξάρτησης.

Πάντα, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 37χρονος δράστης έχει οικογένεια – αδελφές- οι οποίες δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μαζί του και συνεπώς δεν τον βοηθάνε πρακτικά και οικονομικά.

Τέλος, εκτιμάται ότι ο άστεγος δράστης, επιτίθεται σε γυναίκες, ούτε λίγο ούτε πολύ, για να συλληφθεί και να φυλακιστεί, ώστε να εξασφαλίσει στέγη, τροφή και θέρμανση.