Βόλος: Γροθιά ιδιοκτήτη σε επίδοξο κλέφτη μανάβικου

«Ήταν δύο άντρες με ΙΧ και πέντε – έξι γυναίκες – Παρακολουθούσα τις κινήσεις τους»

Επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παραμονής του 2023 στο «Φαρδύ» στη Ν. Ιωνία του Βόλου, στο ύψος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας. Αγανακτισμένος μανάβης κυνήγησε Ρομά, τον οποίο «ξάπλωσε» με γροθιά καταμεσής του δρόμου και τον ανάγκασε να φύγει τρέχοντας από την περιοχή.

Είχε προηγηθεί απόπειρα κλοπής στο οπωροπωλείο που διατηρεί από ομάδα επτά – οκτώ ατόμων, που εκμεταλλευόμενοι την κίνηση στο κατάστημα, γέμιζαν σακούλες με οπωρολαχανικά τα οποία επιχείρησαν να φορτώσουν σε αυτοκίνητα και να φύγουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα Ρομά κάνει… καταδρομική στο συγκεκριμένο κατάστημα. «Μας έχουν κατακλέψει», λέει ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με τον οποίο, θύματα κλοπών πέφτουν κατά καιρούς και άλλες επιχειρήσεις επί της Λεωφόρου Ειρήνης.

Όπως περιέγραψε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, η ομάδα των Ρομά εμφανίστηκε σε ώρα αιχμής και ενώ στο κατάστημα πελάτες έκαναν τις αγορές τους. «Ηταν δύο άντρες με ΙΧ και πέντε – έξι γυναίκες. Σταμάτησαν, πήραν σακούλες και άρχισαν να φορτώνουν από τους πάγκους. Όταν κάποιος ψωνίζει δεν βάζει στην ίδια σακούλα διαφορετικά προϊόντα, για να μπορέσει να τα ζυγίσει. Εκείνοι φόρτωναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους χωρίς να τους νοιάζει. Παρακολουθούσα τις κινήσεις τους», λέει.

Όταν μία από τις γυναίκες επιχείρησε να απομακρυνθεί βάζοντας τις σακούλες με τα προϊόντα στο αυτοκίνητο που περίμενε μπροστά, την πλησίασε και της ζήτησε να πληρώσει. «Μία έφυγε προς τα κάτω και άλλη μία άρχισε να τρέχει από την αντίθετη κατεύθυνση», αναφέρει.

Ο ίδιος διαπληκτίστηκε με έναν από τους δύο άνδρες Ρομά. Τον έσπρωξε και ο δεύτερος έπεσε πάνω στα τελάρα με τα οπωρολαχανικά, τα οποία σκόρπισαν στο οδόστρωμα. Ο φερόμενος ως δράστης άρχισε να τρέχει προς την κατεύθυνση της Ευαγγελίστριας. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τον κυνήγησε, τον έπιασε και του έριξε γροθιά στο σαγόνι. «Μας έχετε κατακλέψει. Να μην ξαναπατήσετε το πόδι σας εδώ», του είπε σε έντονο ύφος. Ο δράστης σηκώθηκε και τράπηκε σε φυγή μαζί με δύο ακόμη γυναίκες.