Βόλος -Φονικό στην Μακρινίτσα: Τα βλέμματα όλων στο 2,5 χρόνων αγοράκι που έμεινε ορφανό

Βόλος -Φονικό στην Μακρινίτσα

Σημαντική χαρακτήρισε τη στήριξη των παππούδων από ειδικούς, ώστε, παρά το πένθος από την απώλεια των παιδιών τους να μπορούν να διαχειριστούν και να στηρίξουν το ηλικίας 2,5 χρόνων εγγόνι τους,

η Ελευθερία Ράλλη, ψυχολόγος, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου ΜΕΡΙΜΝΑ που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ, με αφορμή το θέμα διαχείρισης του πόνου μετά το έγκλημα στη Μακρινίτσα.

Η ειδικός, ανέφερε ότι έχει σημασία και η κοινωνία πως θα λειτουργήσει απέναντι σε αυτό το παιδί, ώστε να μην στιγματιστεί, γιατί είναι ένα γεγονός που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και δημοσιότητα και είναι σημαντικό οι άνθρωποι που θα είναι δίπλα στο παιδί να δώσουν σημασία στο ότι έχασε τη μητέρα του και όχι στο πως έγινε το περιστατικό.

Ο θάνατος μετά από ένα βίαιο γεγονός, τόνισε η ψυχολόγος, είναι κάτι πολύ δύσκολο να το διαχειριστεί κάποιος και γενικά η διεργασία του πένθους είναι μακροχρόνια, ανέφερε.

«Δεν μπορώ να πω ότι το ξεχνάμε ποτέ, είναι μια διεργασία που θα την έχει ο άνθρωπος όλη του τη ζωή και ένα παιδί που χάνει τον γονιό του σε πολύ μικρή ηλικία, είναι κάτι που σε διαφορετικά στάδια της ζωής του θα έχει και διαφορετικά ερωτήματα και θα το αναβιώνει με έναν διαφορετικό τρόπο», επισήμανε η κα Ράλλη.

Σύμφωνα με την ίδια, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιος θα σταθεί δίπλα στο παιδί, δηλαδή οι ενήλικες που φροντίζουν τα παιδιά που χάνουν έναν αγαπημένο τους, να έχουν την ανθεκτικότητα και να μπορούν να ακούνε τις ανάγκες του παιδιού.

Η υπεύθυνη του συμβουλευτικού κέντρου επισήμανε ότι παλαιότερα υπήρχε πολύ μεγάλο στίγμα όταν ένα παιδί έχανε τον γονιό του,

τώρα δεν είναι έτσι και το παιδί μπορεί να βρει τρόπους να το διαχειριστεί, αν στηριχτεί από την οικογένεια και τους ανθρώπους που είναι κοντά του.